DUYGU KARAHASANOĞLU


TÜRKİYE KARARLI

?Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi,


TÜRKİYE  KARARLI

 

?Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi,
Senin uğrunda ölen ordu budur ya Rabbi,
Ta ki, yükselen ezanlarla müeyyed namın
Galib et, çünkü bu son ordusudur İslam´ın.?

                       Yahya Kemal´in şiir dizeleri bir çok şeyi anlatıyor. Kahraman Türk  ordusu 9 Ekim Çarşamba günü operasyona başladı. Saatler 16.00´yı gösterirken, Türk jetleri semalarda özgürlüğün adını haykırdı. ?Barış Pınarı? adıyla başlayan operasyon, terör örgütlerine ait yerleri bombalarken, Türkiye tek yürek olup attı. Mehmetçiğe destek mesajları, söylemleri art arda sıralandı.

Suriyeli mültecilerde kahraman Türk ordusuna destek vererek bir an önce terör örgütleri tarafından işgal edilen topraklarına dönme arzusunda olduklarını söyledi. 2011 yılında başlayan Suriye´de ki savaş sivillerin hayatını adeta cehenneme çevirdi. Ateş altında ezilen, can veren siviller, Türkiye´nin dışında hiçbir ülkenin umurunda olmadı. Bombaların hedefinden sağ kurtulan siviller, Türkiye´ye sığındılar. Türkiye, her birine kucak açarak yaşam hakkı tanıdı.

Avrupa, mülteci istemediğini sürekli dile getirdi.  Kaçak yollarla Avrupa ülkelerine giden mültecilerin durumuna her birimiz şahit olduk. Tekmelendiler, kötü şartlarda yaşama mahkum edildiler. İnsan muamelesi görmediler. Yinede Avrupa´ya gitmek için umut yolculuğuna çıktılar.  Yolculukları hüsranla b itse de, umut yolculuğundan hiç vazgeçmediler.

                      ABD´nin siyahi eski başkanlarından Barak Obama´nın PKK´yla dost olduğunu itiraf eden Trump bu konuda üzgün olduğunu açıkladı. Bu açıklamayı neden şimdi yaptı? Bunu da irdelemek gerekir. Neden şimdi?

                     Türkiye kararlı tutumunu bir kez daha gösterdi. Sınır hattında terör koridoru istemediğini her fırsatta dile getirdi. Sonunda ?Barış Pınarı? adı altında operasyona başladı. Karadan ve havadan Mehmetçik temizlik harekatını sürdürüyor.  Bunu yaparken de sivillere çok ama çok dikkat ediyor.

Terör yanlısı ülkeler, başta Fransa olmak üzere skandal üzerine skandal görüntüler sergiliyor.  Hala PKK, PYD terör örgütlerine destek veriyor. Türkiye yıllardır PKK terör örgütünün saldırılarıyla mücadele etti. Bu uğurda çok şehit verdi.  Hiç bir ülke bugün Türkiye´nin 9 Ekimde başlattığı ?Barış Pınarı? operasyonunu eleştirmeye hakkı yoktur.  

Hele de, Türk ordusunun sivillere zarar veriyor cümlesini hiçbir ülke kullanmasın. Türkiye, dokuz yıla aşkın milyonlarca Suriyeli mülteci barındırıyor. Diğer ülkeler, mülteci almazken, Türkiye, mültecilere kucak açtı.

Barış Pınarı adında başlayan operasyonda Mehmetçiğin sivillere kötü muamele yapıyor sloganlarıyla sahaya çıkan ülkeler,  Türkiye´nin barındırdığı dört milyon Suriyeli mültecileri görsün. Türkiye, hiçbir zaman Avrupalıların yaptığını yapmadı. Sınırına gelen Suriyeli sivilleri ateş hattına göndermedi. Taşın altına elini yine Türkiye koydu. Güvenli bölge oluşturmak için kahraman Türk ordusu Suriyeli mültecilerin  topraklarını işgal eden teröristleri temizlemeye kararlı.