Turhan Eyüboğlu


Sevgili Maçkalılar, seçimi kazanamadığımız için özür dileriz!

Sümela Manastırından Ankara’ya taşınan hazinenin Maçka’da sergilenmesini sağlayacak ve Maçka’ya ekonomik olarak büyük bir fayda sağlayacak Maçka Müzesini yapamayacağımız için bütün Maçkalılardan özür dileriz!


Sevgili Maçkalılar, seçimi kazanamadığımız için özür dileriz!

 

Sümela Manastırından Ankara’ya taşınan hazinenin Maçka’da sergilenmesini sağlayacak ve Maçka’ya ekonomik olarak büyük bir fayda sağlayacak Maçka Müzesini yapamayacağımız için bütün Maçkalılardan özür dileriz!

 

İstihdam yaratmak için otuz kişinin çalışacağı ve finansını bulduğumuz bir bölümü fındık işleme ve paketleme, bir bölümü meyve kurutma ve bal paketleme, bir bölümü süt ürünleri işleme fabrikamızı yapamayacağımız için Maçkalı işsizlerden özür dileriz!

 

Çocuk, genç, kadın, erkek tüm Maçkalıların faydalanacağı, yüzme öğreneceği, yüzme sporunu geliştireceği, tüm Maçkalılar için çekim merkezi olacağını düşündüğümüz yüzme havuzunu, fitness salonunu ve saunayı yapamayacağımızdan dolayı Maçka’da yaşayanlardan özür dileriz!

 

Maçkalı gençlerin her türlü desteği alacağı ve geleceğe hazırlanmasını sağlayacak kursları, eğitimleri, sanatı ve müziği öne çıkarmayı arzuladığımız Gençlik Merkezini yapamayacağımız için Maçkalı gençlerden özür dileriz!

 

Bildiğiniz üzere çocuklarda eğitim hayatının iki yaşında başladığı, yaşadığımız dünyada Maçkalı ailelerin çocuklarına daha iyi hizmet vermek için yapacağımız kreşi yapamayacağımız için Maçkalı ailelerden özür dileriz!

 

İlçemizde yer alan dünyaca ünlü Vazelon, Kuştul Manastırları ve diğer tarihi eserleri hızlıca insan turizmine  açamayacağımız için Vazelon ve Kuştul yöresindeki insanlardan özür dileriz!

 

Kırsalda yaşayanlar özellikle ilçeye indiklerinde, mahalleye dönüşlerinde büyük zorluklar yaşayan Maçkalılara bu zorluğu aşacak çözümü gerçekleştiremediğimiz için Maçka

halkımızdan özür dileriz!

 

Köylerimizde hayvancılık ve tarımla uğraşanlara karşılıksız olarak yapacağımız yem ve tohum desteğini yapamayacağımız için Maçkalı üreticilerimizden özür dileriz!

 

İlçemizde bir kanalizasyon ağı bulunmayışından dolayı dereler kirletilmekte ve çok kötü bir durum ortaya çıkmaktadır. Bu durumu düzeltemeyeceğimiz için Maçka halkı ve çevrecilerden özür dileriz!

 

Eski Maçka-Erzurum yolu üzerinde her yaştan insanın faydalanacağı 3 km uzunluğunda Merkez-Çatak arasındaki yürüyüş ve bisiklet yolunu yapamayacağımız için Maçkalı ailelerden özür dileriz!

 

Esiroğlu'nda bulunan Ferrero tesislerinin yeniden aktif hale gelmesi ve yöre insanına istihdam sağlaması için yaptığımız girişimleri sonlandıramayacağımız için iş bekleyen Esiroğlu halkımızdan özür dileriz!

 

Tesbit ettiğimiz ve finansını bulduğumuz Esiroğlu Futbol Sahasını yaptıramayacağımız için Esiroğlu gençliğinden özür dileriz!

 

Maçkanın öncelikli yol sorununu çözmek için yerini bulduğumuz ve makine parkının kurulması için İstanbul Belediyesinden sözünü aldığımız asfaltlama tesisini kuramayacağımız için Maçka muhtarlarından özür dileriz!

 

Maçkayı yasaklar ilçesi olarak gösteren, turizm ilçesine yakışmayan yol kenarı dubalar kirliliğini kaldıramayacağımız için tüm turistlerden Maçka’da yaşayanlardan özür dileriz!

 

Maçka’da olan partizan davranışlara son veremeyeceğimiz, insanların birbiriyle kucaklaşmasına ve Maçka’nın ortak akılla yönetilmesini sağlayamayacağımız için tüm Maçkalı hemşerilerimizden seçimi kazanamadığımız için özür dileriz!