DUYGU KARAHASANOĞLU


BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

Türkiye´nin kararlı tutumu terör örgütü YPG´nin Menbiç´ten çekilmesini sağladı. YPG´nin Menbiçten çekilmesi o koridorun boşaltması anlamına geliyor.


BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

 

                   Türkiye´nin kararlı tutumu terör örgütü YPG´nin  Menbiç´ten çekilmesini sağladı. YPG´nin Menbiçten çekilmesi o koridorun boşaltması anlamına geliyor.

ABD, yeni başkanını seçti. Trump 20 Ocak 2017 yılında Obama´dan görevi teslim alacak. Ancak bugünden bazı yorumlar kafalarda soru işareti bırakıyor. Beşar Esad´ın Avrupa´da bir  tv kanalında  yaptığı konuşma da ABD´nin yanında olacağını ima etmesi tesadüf değildir.  Trump´ın da basına verdiği açıklamada  Ortadoğu politikalarını titizlikle gözden geçirdiklerinin  altını çizdi.  ABD´nin eski başkanlarından Bush, Trump´a önerilerde bulunarak, nasıl bir politika izlemesi gerektiğini vurguladı. CIA  Trump´a  brifingle gizli bilgiler vererek, ABD´yi nasıl yöneteceği hususunda alt yapıyı oluşturuyor.

Ortadoğu´nun bu hale gelmesinde en büyük pay kuşkusuz ABD´dir. Trump, seçim öncesi savaşta çok para harcandığını ifade ederek, yanlış politikalar izlendiğini söylemişti.  Bugün ABD´nin seçilmiş başkanı olan Trump, 20 Ocakta görevi aldığında acaba nasıl bir politika izleyecek.   Bunu bir çok ülke merakla bekliyor.

Seçim kampanyalarındaki gibi mi davranacak yoksa Amerika´nın hiç değişmeyen geleneksel politika çizgisini mi devam ettirecek.

                      Türkiye´nin El Bab´a inmesi Beşar Esad´ın hoşuna gitmediği her halinden belli. Oysa Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonunu Beşar Esad´ın hoşuna  gitmesi için yapmadı. Zaten yıllardır PKK terör örgütünü besleyen Beşar Esad´ın Babası Hafız Esad değil miydi? PKK terör örgütünün Suriye´nin  kolu olan YPG terör örgütünü besleyenlerde belli. Kimse kimseyi kandırmasın. Obama giderayak  Ortadoğu´yu bir kez daha çıkmaza sürüklemek için son hamlelerini sürdürüyor.

Yunanistan´a yaptığı ziyarette bir başka muamma.

                          Türkiye sınır ötesi operasyonları yaparken, sınırlarında terörü istemediği içindir. Terör bitine kadar bu operasyonları aralıksız sürdürecek. ABD ile Rusya´nın Ortadoğu´da ki, durumu nedir? Sınırdaş mıdırlar? Elbette hayır. Öyleyse?!.

Silah satmak ve yer altı kaynaklarına sahip olmak.  ABD´nin denizaşırı ülkeden gelerek Ortadoğu´yu kan gölüne çevirmesi ve terör örgütlerini  besleyerek onları terör örgütü olarak görmemesinin altında yatan gerçekler asla göz ardı edilemez. Türkiye, her defasında YPG´nin terör örgütü olduğunu söylemesi  ABD´nin de her defasında YPG´yi terör örgütü olarak kabul etmemesi bir çok olayı kendiliğinden getirdi.  Müttefik ülke konumunda olduğunu her defasında söyleyen ABD, müttefikliği bu şekilde algılıyor.

Türkiye gerek Suriye gerekse Irak´ta beslenen terör örgütlerine karşı  kararlı tutumu devam edecek. Bunu yaparken de, ülkenin güvenliği için oluğunu bütün dünyaya haykırdı.

                      Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyen ülkeler şunu çok iyi bilmelidir. Türk milleti hiçbir zaman vatanların terk etmez sonuna kadar vatanı savaşır. Son olarak bunu 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya gösterdi.