DUYGU KARAHASANOĞLU


YARIN BAYRAM

İsrail altı aydan bu yana Gazzede taş üstüne taş bırakmadı.


                                              YARIN BAYRAM 

 

                             İsrail altı aydan bu yana Gazzede taş üstüne taş bırakmadı. Çoğunluğu çocuk olmak üzere otuz binden fazla sivili katleden İsrail, durmak nedir bilmez oldu. 

Ramazanda ateşkes yapılacağı hususunda karar alınsa da, değişen hiçbir şey olmadı. Filistinliler oruçlarını bombalar altında açtı. Sahurlarını füzelerin gölgesinde yaptı. 

Sokaklar, ölüm çağırıyor. 

Sokaklar, hastalık çağırıyor. 

Sokaklar, açlık çağırıyor.

                           ABD, her zaman ki, tavrını sergilemeye devam ediyor.  İki yüzlülüğünü her defasında ortaya koymasının altında kendine göre haklı gerekçeleri olsa da, Gazze’de insanlık suçu işleniyor. İnsanlar göz göre göre katlediliyor. 

Bu bir savaş değil, bu olsa olsa soykırımdır!..

                          İslam coğrafyasında yaşananlar, ortadadır. Suriye 2011’den beri kaosun içindedir. Libya, Yemen, Afganistan, Sudan, Irak. Vb. hangisinde huzurlu barış ortamı bırakıldı. 

Her gün binlerce halk daha iyi şartlarda yaşamak için umut yolculuğuna çıkmıyor mu? 

Şanşlı olan canını, ölüm yolculuğunda selamete çıkarıyor. Şansı olmayanda ölüm yolculuğunda yarım  kalan hayatı sonlanıyor. 

Tüm bunlar ne için? 

Neden, sömürücü düzen İslam ülkelerinden nemalanıyor? Neden İslam ülkeleri ateş toplarının altında eziliyor?

Soruları çoğaltabiliriz. Amacımız soruları çoğaltmak değil,  nedenlerin arkasındaki gerçeği herkesin görüp, anlamasıdır. 

Herkes elini vicdanına koyup düşünecek. 

                           Denizaşırı ülkeden elini kolunu sallayarak gelen ABD, İslam ülkelerine; kan, ölüm, göz yaşı bırakıyor. 

İslam ülkeleri ABD’ye hiç birşekilde yardım etmemeli. Gerek siyasi, gerek, silah, gerek maddiyat, gerek lojistik. Hiçbir suretle ABD’ye ve onun gibi düşünen ülkelere, hiçbir zaman  kapı açılmamalı. 

                          İsrail’in Gazze’de yaptığı katliam  bir an önce durdurulmalıdır. 

İsrail şunu kabul etmek zorundadır. Filistin bir devlettir. O topraklarda iki devlet olarak yaşamayı öğrenmelidir. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa’da Filistinlilerin ibadet yapmasına karışmamalıdır. 

                         Bayramlar bayram tadında, kutlanıldığında, insanın maneviyatı daha da yükselir. Bayramlıklar alınır, evlerde bayram hazırlığı yapılır, çocuklar en güzel giysilerini bayramda giyme heyecanında olur.

Ya Gazze, yarın Ramazan bayramının birinci günü. Gazzeliler için zor bir bayram olacak. Oruçlarını ateş altında açtıkları gibi bayram sevincini de, bombalar altında buruk, gözü yaşlı kutlayacak. . 

Yarın bayram! Tüm İslam aleminin Ramazan bayramını kutlarım.