DUYGU KARAHASANOĞLU


NE ZAMAN DURACAK

ABD destekli İsrail, saldırılarına her gün yeni saldırılar ekliyor.


                                                      NE ZAMAN DURACAK 

 

                          ABD destekli İsrail, saldırılarına her gün yeni saldırılar ekliyor. Filistin, Lübnan, Suriye derken, 13 Haziran günü de İran’a vurdu. 

İsrail, bu saldırılarını elbette yalnız yapmıyor.  Dünya geneline baktığımızda hangi ülkelerin İsrail’e silah sattığı ortada. Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren İsrail, küçük ülke olmasına rağmen tüm bu saldırıları yapacak kapasitede midir? 

İkinci Dünya savaşında Yahudilerin Adolf Hitler tarafından gaz odalarında öldürülüp yakıldığı bir gerçektir. Bugün de, Yahudiler Müslüman ülkelere takmış durumda. Elbette Yahudilerin arasında iyileri vardır ancak Binyamin Netanyahu, koltuğunu kaybetmemek için Müslümanların kanını akıtıyor. 

ABD Başkanı Trump da sınırsız destek verince, ortaya bu görüntüler çıkıyor. Mayıs ayı içinde Trump, Suudi Arabistan’a ziyarette bulundu ve milyar dolarlık anlaşma yaptı. Şimdi bu anlaşmayı da, tartışacak değilim. 

Olaylara genel çerçeve içerisinde bakacak olursak, Müslüman ülkelere yönelik bu saldırıların  alt yapısını iyi görmek lazım. 

                        Netanyahu’nun saldırgan tavrı ne zaman sona erecek? Her gün bir başka ülkeye saldırmakla, koltuğunu ne kadar daha muhafaza edecek? 

Akan Müslüman kanı, 

giden canlar Müslüman,

soykırıma uğrayan yine Müslüman, 

çığlıkları göğe yükselenler de, Müslüman!

                          Ortadoğu’yu istikrarsızlaştırmak için ABD elinden geleni ardına koymuyor. Her gün bir Müslüman ülkede kaos çıkartarak, güven ortamını yok ediyor. Binlerce can hiç uğruna, yok ediliyor. 

Çocuklar ağlıyor, 

analar feryat ediyor.

Ancak ABD elini kolunu Ortadoğu’dan bir türlü çekmiyor.  Hala insanların kanıyla beslenmeye çalışıyor. 

Bunca yıkım, 

bunca enkaz, 

bunca can kaybı, 

bunca soykırım, 

bunca işgal! 

Ne için? Evet ne için? 

İşte, bunları iyi bilmek lazım.

                            İsrail’in komşularına bakacak olursak, dört bir tarafı Müslüman ülkelerle çevrilmiş durumda. Ancak yaptığı soykırım ve yıkımlar hep Müslüman ülkeler yönelik!. Netanyahu, batılı ülkelerden destek almasa hangi saldırılarını yapıp, soykırıma gidebilir? Kullandığı silahlar ve ekipmanlar hangi ülkeye ait olduğu ortada. Hava savunma sistemi hangi ülkenin ürünü?

Her Müslüman aklını başına toplamalı. Hele de İsrail’e destek veren ülke ve ülkeler.