YÜZDE 70´İ BİTTİ!

YÜZDE 70´İ BİTTİ!

Yaklaşık 2 yıldır restorasyon nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı´ndaki çalışmaların yüzde 70´lik bölümü tamamlandı!

YÜZDE 70´İ BİTTİ!

Yaklaşık 2 yıldır restorasyon nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı´ndaki çalışmaların yüzde 70´lik bölümü tamamlandı!


Türkiye´nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve 22 aydır restorasyon nedeniyle ziyarete kapatılan Sümela Manastırı´nda çalışmaların yüzde 70´lik bölümünün tamamlandığı bildirildi.

BÜYÜK KISMI TAMAMLANDI!
Trabzon´un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı´nda restorasyon çalışmaları sürerken, yaklaşık 22 aydır turizme kapalı olan manastırın farklı bölümlerindeki restorasyon çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.
Bu çalışmaların en önemli kısmını ise kaya sabitleme işlemlerinin oluşturduğu, 5 milyon TL civarında harcamanın yapıldığı restorasyon çalışmalarının yüzde 70´lik bölümü tamamlanırken, çalışmaların en zor bölümünün ise manastırın girişinde bulunan Bin 600 kiloluk kaya parçasının parçalanarak düşürülme işlemi oluşturuyor.

1 MİLYON TL ÖDENEK!
Trabzon´un Maçka ilçesi Altındere Vadisi´ndeki tarihi Sümela Manastırı´nı tam karşıdan gören 5 ayrı noktaya seyir terası yapılacak. Taşköprü Yaylası-Seslikaya Yolu 11,1 kilometre uzunluğundaki tur güzergâhının düzenlenmesi ve farklı noktalarda yapılması planlanan 5 adet seyir terası için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne 1 milyon TL ödenek gönderildi.
Manastıra gidiş geliş yolundaki patika yola yaptırılan ahşap merdiven sayesinde bölgedeki yüzlerce yıllık ağaç kökleri de koruma altına alındı.