YURTDIŞINA AÇILMAK İSTEYEN FİRMALARA TTSO DESTEĞİ

YURTDIŞINA AÇILMAK İSTEYEN FİRMALARA TTSO DESTEĞİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çelebi; “TTSO, yurtdışına açılmak isteyen firmalarımızın hizmetinde.”

YURTDIŞINA AÇILMAK İSTEYEN FİRMALARA TTSO DESTEĞİ 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çelebi; “TTSO, yurtdışına açılmak isteyen firmalarımızın hizmetinde.”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Proje Koordinasyon ekibi, Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek yürütülen çalışmalar ve üyelerin faydalanabileceği hizmetler hakkında firma temsilcilerine bilgi verdi.

FİRMALAR BİLGİLENDİRİLDİ 
TTSO Proje Koordinasyon Ofisi Genel Koordinatörü Cengizhan Sungurlu, OSB’deki firmalara yönelik düzenlenen tanıtım toplantısında, TTSO’nun yürüttüğü Kümelenme, B2B ve Alım Heyetleri, Uluslararası İş birliği Profili Oluşturma, Eğitim Faaliyetleri, Uluslararası Bilgi Talebi, Uluslararası Projeler, Firma Hedef Pazar Analiz Raporu ve Fikri Mülkiyet Hakkı çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Proje Uzmanı Elif Duman, 50’den fazla ülkede faaliyetleri yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi hakkında detaylı bilgi vererek firmaların bu ağda yeni iş birliklerini kurmaları için fırsat sunduklarını ifade etti. Proje Uzmanı Mümin Gençoğlu, Proje Koordinasyon Ofisi tarafından yürütülen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Kümelenme projeleri hakkında bilgi aktardı. Toplantıda ayrıca Trabzon KOSGEB Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Kürşat Mazlum, firmaların yeşil dönüşümünü verimli bir şekilde gerçekleştirmelerine katkı sağlayacak olan KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı hakkında bilgi verdi ve soruları yanıtladı.

“FİRMALARIMIZA DESTEK OLUYORUZ”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, oda üyesi firmaların yurt dışına açılması ve ticaretlerini geliştirmeleri için TTSO bünyesinde bulunan uzmanların her zaman desteğe hazır olduğunu ifade ederek; “Firmalarımıza eğitim sürecinden yurt dışı ikili iş görüşmesi süreçlerine kadar başta kümelenme projeleri olmak üzere birçok projeyle destek olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Arsin OSB Yönetim kurulu Başkanı Dursun Ali Sakarya da yararlı geçen bilgilendirme toplantısı için TTSO heyetine teşekkür etti.