YETER ARTIK!

YETER ARTIK!

Mali ve özlük haklarının budandığını öne süren Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mustafa Kahraman, göz ardı edildikleri gerekçesiyle isyan bayrağı çekti.

YETER ARTIK!

Mali ve özlük haklarının budandığını öne süren Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mustafa Kahraman, göz ardı edildikleri gerekçesiyle isyan bayrağı çekti.


Her yıl 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Büro Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Kahraman, kamu görevlilerinin ellerinden alınan mali ve özlük haklarının geri verilmesini istedi.

GÖZ ARDI EDİLİYORUZ!
Büro Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Kahraman, her yıl tekrarlanan Sosyal Güvenlik Haftası´nı mali ve özlük haklarının ellerinden alınması dolayısıyla kutlayamadıklarını belirterek, göz ardı edildiklerini iddia etti.
Vatandaşların hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu´nun bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük pay sahibi olan kurum çalışanlarının göz ardı edildiğini ileri süren Kahraman; ?Özveri ve gayretle gecesini gündüzüne katarak, mesai mefhumu gözetmeden çalışan kamu görevlilerinin maddi anlamda karşılığını alamaması büyük bir adaletsizliktir.? dedi.
Büro Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Kahraman, açıklamasında şunları kaydetti; ?Her yıl düzenli olarak Sosyal Güvenlik Haftası kutlansa da kurumda çalışan kamu görevlileri ellerinden alınan mali ve özlük hakları nedeniyle Sosyal Güvenlik Haftası´nı maalesef kutlayamamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, çok sayıda hizmeti beşikten mezara kadar tüm vatandaşlarımıza vermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçlamaktadır. Ancak, bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurum çalışanları göz ardı edilmektedir. Kendisinden ve ailesinden fedakârlıkta bulunarak, özveri ve gayretle gecesini gündüzüne katarak, mesai mefhumu gözetmeden çalışan kamu görevlilerinin maddi anlamda karşılığını alamaması büyük bir adaletsizliktir. Genel Yetkili Sendika olarak bu adaletsizliğin giderilmesini ve kamu görevlilerimizin hakkının, emeğinin ve alın terinin karşılığının verilmesini istiyoruz.

ÇALIŞANLAR KAÇIYOR!
Uygulanan yanlış politikalar, mali ve özlük haklarda yaşanan kayıplar nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu´nda çalışan kamu görevlileri, başka kurumlara geçmek istemektedir. Kuruma yeni başlayan kamu görevlileri dahi kurumu terk ederek başka kurumlara geçmektedir. Bu gidişle kurumda alanında uzman personel kalmayacaktır. Bunun sonucu ise ülkemize ve vatandaşlarımıza zarar verecektir.?
Büro Memur-Sen olarak Sosyal Güvenlik Haftası´nda kurumda çalışan personele yapılan haksızlıklara ?Yeter Artık´ dediklerini belirten Başkan Kahraman, isteklerini şu şekilde sıraladı;
?Sosyal Güvenlik Haftası, önce kurumda çalışan kamu görevlileri mutlu edilerek değer kazanacaktır! Bunun için; Kurum personeli uzmanlaştırılmalı, İl Sosyal Güvenlik Uzmanı/Sosyal Sigorta Uzmanı kadroları açılmalıdır. Kurumda çalışan tüm kamu görevlilerimizin hakkı olan fazla mesai ücretleri, ikramiyeler ve ek ödemeleri verilmelidir. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir. İcra memuru, denetmen, uzman, müfettiş kadrolarına dışarıdan değil, Sosyal Güvenlik Kurumu´nda yıllarca görev yapmış kamu görevlileri atanmalıdır. 4/B´li olarak görev yapan personel en kısa sürede kadroya geçirilmelidir.?
Büro Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Kahraman, açıkladıkları taleplerin en kısa sürede dikkate alınarak Sosyal Güvenlik çalışanlarının mağduriyetlerine son verilmesini istedi.