VELİ TAKİBİ ŞART!

VELİ TAKİBİ ŞART!

Öğrenciyi okula bırakmakla velinin görevinin bitmediğini söyleyen eğitimciler uyardı; ?Veli takibi olmayan öğrencinin başarılı olma şansı yoktur!?

VELİ TAKİBİ ŞART!

Öğrenciyi okula bırakmakla velinin görevinin bitmediğini söyleyen eğitimciler uyardı; ?Veli takibi olmayan öğrencinin başarılı olma şansı yoktur!?


Maçka´daki Okul Müdürleri ile velileri buluşturan Veli Bilgilendirme Toplantısı´nda öğrenci velileri okulların eğitim durumu ve misyonu hakkında bilgilendirilirken, TEOG I ile TEOG II arasındaki puan farkı da ele alındı.
Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Şube ve Okul Müdürleri ile öğrenci velilerinin katıldığı toplantıda konuşan Maçka Mehmet Akif Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Yavuz, veli takibinin önemine değindi.
Başarı için beklentinin sadece okuldan olmaması gerektiğine işaret eden Yaşar Yavuz, velilerin de üzerlerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmesinin şart olduğunu söyledi.

BAŞARI ŞANSI YOK!
?Veli takibi olmayan öğrencinin başarılı olma şansı yoktur!? diyen Maçka Mehmet Akif Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Yavuz, velinin görevinin çocuğu okula bırakmakla bitmediğini ifade etti.
Öğrencinin sadece okulda verilen bilgilerle yetinmemesi gerektiğini belirten, evde de bu bilgileri tekrarlamasının önemine değinen Maçka Mehmet Akif Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Yavuz, bu süreçte velilere de büyük görevler düştüğünü vurguladı.

ÇOCUĞUNUZLA İLGİLENİN
Yavuz; ?Veli, öğrenciyle mutlaka ilgilenmek durumundadır. İlgilenmiyorsa o öğrencinin okuldaki derslerde başarılı olma şansı ?yok´ denecek kadar azdır.? dedi.
Bilgilendirme toplantısında zaman zaman örneklemelerde de bulunan Yaşar Yavuz; ?Öğrenci velisi okulun başında gelip talepte bulunuyor. ?Çayırım var, hayvanım var, tarlam var, evim var yapılacak işim var´ diyor. Çocuğunun okula bir ay geç gelmesi için talepte bulunan bile var.

ÇAYIRINI TARLASINI DÜŞÜNEN VELİLER
Düşünün ki öğrenci bir günlük ders kaybı yaşasa onu telafi etmek için mutlaka zorlanacaktır. Bir de otuz günlük ayrılığı hesap edin. Sonra ?Neden çocuğum başarısız oldu?´
Bu durumda suçlu aramak yerine biraz olsun özeleştiri yapabilmeliyiz!? diyerek velilerin çocuklarından ve okuldan fedakârlık beklemek yerine kendilerinin fedakârlıkta bulunmaları gerektiğini kaydetti.
Oldukça samimi bir ortamda geçen bilgilendirme toplantısı içerisinde diğer okul müdürleri de velileri bilgilendirdiler.
Ali TİRİTOĞLU