TRABZON TEOG´DA ORTAHİSAR DAMGASI.

TRABZON TEOG´DA ORTAHİSAR DAMGASI.

Ortahisar, 2016-2017 Eğitimi Öğretim Yılı TEOG sınavında 118 Türkiye birincisi çıkararak önemli bir başarıya imza attı.

TRABZON TEOG´DA ORTAHİSAR DAMGASI.

Ortahisar, 2016-2017 Eğitimi Öğretim Yılı TEOG sınavında 118 Türkiye birincisi çıkararak önemli bir başarıya imza attı. 

Trabzon genelinde öğrenci ve öğretmenlerin yüzde 50´sinden fazlasını bünyesinde barındıran ve Türkiye´de 24 ilden daha büyük birilçe  konuma sahip Ortahisar lçesinde son üç yılda TEOG sınavında yüzde 39´dan yüzde 7´lere yükselmenin yangıları sürüyor.


Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında Trabzon Türkiye 7. si olurken, Ortahisar, Trabzon´un 3 puan önünde yer alarak önemli bir başarıya imza attı.   2013/2014 yılında, 81 il içerisinde 39.sıralarda yer alan Trabzon, 2016/2017 eğitim-öğretim yılı TEOG sınavlarında 7.sıraya yerleşirken elde ettiği başarı ile gözünü zirveye diktiğini sosyal, sportif ve kültürel başarıların yanı sıra  akademik alanda marka bir şehir olduğunu ortaya koyuyor.    

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında TEOG kurslarına katkı veren tüm idareci ve öğretmenleri teşekkür belgesi ile taltif ve onure eden Ortahisar İlçe Milli Eğim Müdürü Şükür Köse, başarının asla tesadüfi olmadığını belirterek, ?Başta Bakanlğığımız, Sayın Valimiz, Kaymakamımız ve İl Milli  Eğitim Müdürlüğümüzün desteği ile idareci, öğretmen ve velilerimizin yoğun gayreti, öğrencilerimizin istekli çalışmaları, elde ettiğimiz başarıda önemli rol oynadı.?dedi.

ORTAHİSAR TÜRKÇE´DE TÜRKİYE 5.Sİ.

Son üç yılda TEOG sınavlarında başarısını sürekli artıran Ortahisar, ortaya koyduğu vizyonu ve çizdiği ufku, uyumlu, gayretli ve özverili çalışmalara borçlu olduklarını belirten Şükür Köse, ?2016-2017 TEOG1 Sınavıında 9 öğrencimiz 120 sorunun tamamını yaparken, TEOG 2 sınavında ise 118 öğrencimiz soruların tamamını yapma başarısı gösterdi. Trabzon genelinde ise 188 öğrencimiz 120 soruların tamamını yaptı.?dedi. 2016-2017 TEOG 2 sınavında Türkçe dersinde 79,54 ortalama ile Türkiye´de 5. Sırada yer aldıklarını belirten Şükür Köse, ?Türkiye il sıralamasında geçmiş yıllara oranla, tüm derslerde başarı grafiği sürekli artarken  bir yandan da öğrencileri milli ve manevi değerlerle sahip, vatanını, milletini, bayrağını , ailesini seven , ülkemizi muassır medeniyetler seviyesi üzerine çıkaracak, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da daha aktif rol alarak, bilinçli ve sağlıklı nesiller olarak yetişmelerini önemsiyoruz.?şeklinde konuştu.