TRABZON- ERZİNCAN DEMİRYOLU İÇİN 11 FİRMA TEKLİF VERDİ

TRABZON- ERZİNCAN DEMİRYOLU İÇİN 11 FİRMA TEKLİF VERDİ

Erzincan-Trabzon Demiryolu (Altyapı) Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi danışmanlık hizmeti işi için, ön yeterlilik başvuruları toplandı.

TRABZON- ERZİNCAN DEMİRYOLU İÇİN 11 FİRMA TEKLİF VERDİ

 

 

Erzincan-Trabzon Demiryolu (Altyapı) Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi danışmanlık hizmeti işi için, ön yeterlilik başvuruları toplandı.

 

             Proje için 11 firma ön yeterlilik için başvuru yaptı. AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, ?Türkiye yüz yılın seçimine hazırlanırken Trabzon´un yüz yıllık rüyası da gerçek oluyor. 11 firma arasından minimum 3, maksimum 8 firma kısa listeye alınacak. Bu firmalar daha sonra mali ve teknik teklif verecekler. Şehrimize, bölgemize ve ülkemize şimdiden hayırlı olsun." dedi.

Erzincan- Trabzon Demiryolu Projesiyle ilgili gelişmeleri değerlendiren Köseoğlu, ?Trabzon- Erzincan Demiryolu hattı Trabzon´umuzun ülke ve bölge ekonomisinde hak ettiği yeri alabilmesi için çok önem verdiğimiz bir projedir. Nasıl ki yüzyıllardır bu topraklar üzerinden dünyaya açılan ticaretin adı olan ?İpek Yolu´ ülkemizin uluslararası ticarette söz sahibi olması ve lider konumda olması yolunda bir proje ise, Trabzon- Erzincan Demiryolu da şehrimizi bölge ekonomisinin lokomotifi haline getirecektir. Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Erzincan-Trabzon Demiryolunun Etüd Ve Uygulama Projesi Ön Yeterlilik İhalesini gerçekleştirdi. Proje için 11 firma ön yeterlilik için başvuru yaptı. Değerlendirmeler yapıldıktan sonra 11 firma arasından minimum 3, maksimum 8 firma kısa listeye alınacak. Bu firmalar daha sonra mali ve teknik teklif vereceklerEtüd ve Proje aşaması ile ilgili çalışmaların 2020 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Aynı zamanda demiryolumuzun fikir babası olan ve süreçlerle yakından ilgilenen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a yüksek ilgi ve alakalarından dolayı tüm Trabzon halkı adına teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca Sayın Bakanlarımıza, milletvekili arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

TİCARETE DEMİRYOLU DOPİNGİ OLACAK

Trabzon´u bir sanayi ve ticaret şehri haline getirmek için devam eden projeler olduğunu ve bunlarla ilgili ciddi adımların atıldığını atılmaya da devam edileceğini belirten Köseoğlu, ?TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi (Yatırım Adası) projemiz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´mızın himayesinde devam etmekte. Bu proje, bölgemizde gerçekleştirilecek orta ve yüksek teknoloji üretiminin hayata geçirileceği ve iç ve dış pazara ulaşabileceği bir proje olacak. Yatırım adamız kuruluş ve yönetim anlayışı itibariyle ülkemizde bir ilk olacak şekilde tasarlanıyor. Yeşil Endüstri bölgemiz, limanımız, demiryolumuz ve güney çevre yolumuz ile birlikte topyekûn bir kalkınma hamlesi içerisindeyiz. Bölgenin merkezi konumunda olan şehrimizin ticaretine demiryolu adeta bir doping etkisi yapacaktır. Buna inanıyoruz. Türkiye yüz yılın seçimine hazırlanırken Trabzon´un yüz yıllık rüyası da gerçek oluyor. . Şehrimize, bölgemize ve ülkemize şimdiden hayırlı olsun.? dedi.

İŞTE O FİRMALAR

Söz konusu ihaleye ön yeterlilik başvurusu yapan firmalar şöyle: 1-RKA-AS PROJE, 2-MEGA MÜHENDİSLİK, 3-MESCİOĞLU MÜHENDİSLİK, 4-OV ARUP PARTNERS + BOĞAZİÇİ PROJE, 5-PROYAPI MÜHENDİSLİK, 6-SU YAPI MÜH + KMG PROJE, 7-TEMELSU ULUSL MÜH + ALTYAPI MÜH.,8-TRANSTECH ENGİNEERS INC + METRO PLAN MÜŞ + SAR PROJE, 9-TÜMAŞ TÜRK MÜHENDİSLİK, 10-YÜKSEL DOMANİÇ, 11-YÜKSEL PROJE.

Yaklaşık 248 km uzunluğundaki Erzincan-Trabzon Demiryolu (Altyapı) Etüt, Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı işlerini kapsayan işin süresi yer tesliminden itibaren 540 (beş yüz kırk) takvim günü olarak belirtildi.