TEZGÂHLARA YANSIDI

TEZGÂHLARA YANSIDI

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte tezgâhları dolduran balıkçılar, palamuttaki azlığın hamside yaşanacak bolluğa işaret ettiğini belirttiler!

TEZGÂHLARA YANSIDI

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte tezgâhları dolduran balıkçılar, palamuttaki azlığın hamside yaşanacak bolluğa işaret ettiğini belirttiler!


Deniz avı yasağının 1 Eylül itibariyle sona ermesinin ardından kasalar balıkla dolarken, vatandaşlar bolluğun keyfini, balıkçılar ise kârını çıkardı.
1 Eylül´ün Kurban Bayramı´na rast gelmesi dolayısıyla ilk günlerde denize açılmayan balıkçıların katılmasıyla birlikte tezgâhlar balık ve özellikle de istavrit ile dolarken, vatandaşlar fırsattan istifade balığa hücum ettiler.

VATANDAŞ DENİZ ÜRÜNLERİNİ ÖZLEDİ!
Deniz ürünlerini özlediklerini söyleyen Maçkalı vatandaşlar özellikle istavrit ve palamuta büyük ilgi gösterdiler. Yaklaşık 5 aylık sürenin ardından yaşanan bolluktan memnun olduklarını belirten Maçkalı balıkçılar ise sezon açılışının kurban bayramına denk gelmesinden dolayı ilk gün çoğu teknenin denize açılmadığından tezgâhlarda pek balık olmadığını, fakat ilerleyen günlerde yaşanan bolluğun tezgâhlara olumlu yönde yansıdığını ifade ettiler.

PALAMUTUN AZLIĞI HAMSİNİN BOLLUĞU!
Maçka´da faaliyet gösteren Balıkçı Ertuğrul ve Maçka Balıkçılık sahipleri yeni sezondan umutlu olduklarını belirtirken, palamutta yaşanan azlığın hamsi bolluğuna işaret ettiğini vurguladılar.
Palamutun geçen yıldaki gibi olmadığını söyleyen Maçkalı balıkçılar, bu durumun yaşanacak hamsi bolluğuna işaret ettiğini belirterek; ?Geçen sezonun açılışında yaşanan palamut bereketi bu sezon yaşanmadı. Aslında fazla palamut çıkması hamside yaşanacak azlığa işaret eder. Geçen sezon vatandaşın yaşadığı hamsi özlemini umuyoruz bu sene gidereceğiz. Çünkü şu an görünen o ki, bu sene hamsi bolluğu yaşanacak!? görüşlerini aktardılar.

VATANDAŞ HAMSİYE DOYACAK!
Her yıl palamut ile hamsinin birbirine bağlı olarak değişim gösterdiğini söyleyen Balıkçı Ertuğrul sahibi Ertuğrul Tüfekçi, özellikle hamsi bakımından bu sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.
İstavritin 7,5 ile 10 TL arasında değişen fiyatlarda sattıklarını belirten Ertuğrul Tüfekçi, vatandaşın Kurban Bayramı sonrasında bile balığa gösterdiği ilginin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade etti.