TBB VE KTÜ’NÜN ORTAK PROJESİNDE SONA GELİNDİ

TBB VE KTÜ’NÜN ORTAK PROJESİNDE SONA GELİNDİ

TBB ve KTÜ’nün ortaklaşa hazırladığı NEETPRO Hibe Programıprojesinde eğitimlerin sonuna gelindi.

TBB VE KTÜ’NÜN ORTAK PROJESİNDE SONA GELİNDİ 

TBB ve KTÜ’nün ortaklaşa hazırladığı NEETPRO Hibe Programıprojesinde eğitimlerin sonuna gelindi. 

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü ‘Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı Operasyonu’ (NEET PRO) Hibe Programı’nda eğitimlerin sonuna gelindi. 
Program kapsamında Trabzon Ticaret Borsası (TTB) koordinatörlüğünde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) iş birliği ile yürütülen TREESP1.2.NEETPRO/P.03/269 nolu NEETs Are Accessing to Market (NEETler Pazara Erişiyor) isimli projede 3 grup halinde 40’ı kadın 17’si erkek toplamda 57 kursiyer eğitim süreçlerinin sonuna geldi.

30 EKİM 2023’DEN 6 ŞUBAT 2024’E 
30 Ekim 2023 tarihinde başlayan eğitim süreci 6 Şubat 2024 tarihinde tamamlandığında kursiyerler grup başına 80 saat Genel Uluslararası Ticaret, 80 saat Teknik İngilizce, 40 saat Kirletici Maddeler, 40 saat GDO, 40 saat Hijyen, 40 saat Paketleme Kuralları, 40 saat Organik Üretim. 40 saat Etiketleme, 40 saat Pazarlama Standartları, 40 saat Pazarlama Araştırması, 40 saat Formal ve İnformal İletişim Becerileri, 8 saat Özgüven, 8 saat Motivasyon olmak üzere toplamda 536 saat, 3 grup toplamda bin 608 saat eğitim almış olacaklar.

KURSİYERLERİN SON SEMİNERİ 7 ŞUBAT’TA 
Eğitim sürecinin yanı sıra “İhracatta Sorunsuz İletişim ve Yenilikçi Yaklaşımlar” ve “İhracatta Sorunların Çözümüne Yönelik Farkındalık Yaratma” konulu seminerlere de katılan kursiyerler, 7 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan “İnsana Yakışır İşler ve Yönetim Alanında Başarı Hikâyeleri” konulu seminere de son kez katılım sağlayacaklar.
Eğitim sürecini ve sınavları başarıyla tamamlayarak KTÜ onaylı sertifika alacak olan kursiyerler, Satış ve Pazarlama alanına yönelik birçok pozisyonda çalışmak üzere kalifiye hale gelecekler. Ayrıca kursiyerlerin iş arama süreçleri de İŞKUR’un desteği ile yürütülecek.