TARLADAN SOFRAYA!

TARLADAN SOFRAYA!

5 yıldır el işi kulübeler yapan Zeynep Çakıcı Bal, bu ürünleri yemekteki maharetini de kattığı ?Kulübe 462´ adlı dükkânında sergiliyor.

TARLADAN SOFRAYA!

 

5 yıldır el işi kulübeler yapan Zeynep Çakıcı Bal, bu ürünleri yemekteki maharetini de kattığı ?Kulübe 462´ adlı dükkânında sergiliyor.


           El işi kulübeler yaparak bunları sergileyen Zeynep Çakıcı Bal, bunlardan esinlenerek isimlendirdiği ?Kulübe 462´ adlı dükkânında çoğunluğu yöresel tatlardan oluşan birbirinden farklı lezzetleri konuklarıyla buluşturuyor.
Ağırlığı hamur işi olmak üzere ev yemekleri ve kahvaltı çeşitleriyle müşterilerine hizmet eden Zeynep Çakıcı Bal, Annesi Semahat Çakıcı ve gelinleri Emel Çakıcı ile birlikte giriştikleri bu işte, büyük çoğunluğu kendi tarla ve bahçelerinden elde ettikleri ürünleri kullanıyor.

BURADAKİ HER ŞEY EL EMEĞİ!
?Elektrik, su ve tüpün dışında pek bir şeye para harcamıyoruz!? diyen Zeynep Bal, yemeklerde kullandığı sebze ile tatlılara kattığı meyvelerin çoğunu kendi tarlasından kendi bahçesinden elde ediyor.
Mısır unu, tereyağı, süt ve yumurta gibi ürünlerin tamamını kendilerinin ürettiklerini belirten Zeynep Çakıcı Bal, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptıkları dükkânlarında ağırlığı öğrencilerden oluşan konuklarına ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

ANNEM KOKUYOR!
Büyük çoğunluğu bayan öğrencilerden oluşan misafirlerinin; ?Burası Annem kokuyor.?  dediklerini aktaran Çakıcı Bal, konuklarına özledikleri aile ortamını sağlayabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

BAŞKAN KOÇHAN´A MİNNETTARLAR!
?Kulübe 462´ adlı dükkânlarının kadın girişimcilere gösterdiği olumlu yaklaşımla bilinen Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan´ın desteğiyle açıldığını vurgulayan Zeynep Çakıcı Bal, ?O olmasaydı burayı hayata geçirebilmemizin imkânı yoktu. Boş ve adeta bir çöplüğü andıran yerde, bize yeni ve tertemiz bir ortam meydana getirdi. Kendisine minnettarız!? diye konuştu. Ağırlığı yöresel ürünlerden oluşan, çeşitli tatların buluştuğu menüde, Manisa´nın Nuriye köyünden çıkan ?Sütlü Nuriye Tatlısı´ gibi farklı lezzetler de mevcut.

Ali TİRİTOĞLU