TARİHİ BİNA HİZMETE AÇILDI

TARİHİ BİNA HİZMETE AÇILDI

Meydan Parkı II. Etap Kentsel Yenileme Projesi kapsamında restore edilen tarihi Belediye binasının açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

TARİHİ BİNA HİZMETE AÇILDI

Meydan Parkı II. Etap Kentsel Yenileme Projesi kapsamında restore edilen tarihi Belediye binasının açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.


Trabzon´da yapımı tamamlanan 57 tesisin toplu açılış töreni için 3 Nisan Pazartesi günü Trabzon´a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meydan Parkı II. Etap Kentsel Yenileme Projesi kapsamında restore edilen tarihi Belediye binasının açılışını da gerçekleştirdi.
Tarihi binanın açılışında yaptığı konuşmada; ?Burası ciddi bir restorasyondan geçti.? diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, binanın Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzonlulara hayırlı olması temennisinde bulundu.
Burada kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen basın mensuplarının talebini geri çevirmeyen Erdoğan, ardından beraberinde Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olduğu halde tarihi binayı gezdi.

ANLAMI BÜYÜK!
Binanın restorasyonu sürecinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu´ndan bilgi alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarihi binanın balkonunun yenilenmiş halini de görme imkânı buldu.
Merhum Başbakan Adnan Menderes´in 23 Kasım 1953´teki Trabzon ziyaretinde halka hitap ettiği ve ?yeter karar milletindir´ ifadesini kullandığı tarihi Belediye binasının balkonundan Cumhurbaşkanı Erdoğan da Pınarhisar Cezaevi´nden çıktıktan sonra siyasi yolculuğuna başladığı 24 Kasım 2001´de Trabzon halkına seslenmiş ve ?Merhum Menderes bu meydanda, bu balkondan ?yeter söz milletindir´ demişti. Şimdi biz de yeter söz de kararda milletindir´ diyoruz? ifadesini ilk kez bu balkonda kullanmıştı. Yeniden restore ettiği tarihi Belediye binasında söz konusu balkonu ?Millet Balkonu´ olarak düzenleyen Trabzon Büyükşehir Belediyesi balkona söz konusu gelişmelerin yazıldığı bir de levha astı.