Suyu bilinçli kullanalım su kaynaklarımızı koruyalım

Suyu bilinçli kullanalım su kaynaklarımızı koruyalım

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında su kaynaklarının bilinçli kullanılmasının önemine dikkat çekti

Suyu bilinçli kullanalım su kaynaklarımızı koruyalım

 

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında su kaynaklarının bilinçli kullanılmasının önemine dikkat çekti

 

             Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nda alınan kararla 1994 yılından bu yana her yıl 22 Mart´ın Uluslararası Dünya Su Günü olarak kutlandığını anımsatan Köksal, dünya nüfusunun artması, küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri ve yeraltı kaynaklarının kirlenmesi nedeniyle suyun her geçen gün dünya nüfusunun ihtiyacını karşılayamayacak duruma geldiğini ifade etti.

            Genel Müdür Köksal mesajında şunları kaydetti: Ekonomik faaliyetler için yeri doldurulamaz bir kaynak olan su; biz canlıların hayatını devam ettirebilmesi için de yaşamsal bir kaynaktır. İnsan hayatının en başta gelen vazgeçilmezlerinden olan suyun bu özelliği, insanlığın var olduğu günden günümüze kadar su kaynaklarına yakın bölgelere yerleşmelerine ve bu yerleşim yerleri üzerinde büyük medeniyetler kurmalarına imkân sağlamıştır. Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliklerinin görülmeye başlandığı günümüz dünyasında; yeraltı ve yerüstü tüm su kaynaklarının her zamankinden daha fazla korunmasına, duyarlılık gösterilmesi ve sorumluluk duygusuyla su konusuna hassasiyetle yaklaşılmasını zorunlu kılmaktadır.

            Gelecek nesillerden ödünç aldığımız dünyamızdaki tüm doğal kaynakların olduğu gibi su kaynaklarının da korunması ve tasarruflu tüketimi; tek bir bireyden tüm insanlığa kadar geniş bir yelpazede hepimize önemli bir sorumluluk yüklemektedir. Birey, aile ve toplum olarak ab-ı hayatımız olan suyu israfa kaçmadan kullanmaya duyarlılık göstermeli, su kaynaklarını kirletilmemeli, çocuklarımızın sağlıklı içme ve kullanma suyuna sahip olabilmelerinin bizlerin sorumluluğunda olduğu bilinciyle hareket etmeli ve bu bilincin toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması noktasında gereken çabayı göstermeliyiz.

         Gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve yeterli su kaynaklarına sahip yaşanılabilir bir dünya bırakılması adına su kaynaklarının korunmasına, bilinçli tüketilmesine ve geliştirilmesine dönük politika ve projelerin yerel, ulusal ve uluslararası düzeylerde el birliği ile hayata geçilmesi gerekmektedir. Devletimiz bu gerçekten hareketle, su kaynaklarımızın en etkin şekilde değerlendirilmesi ve bu kaynakların çeşitlendirilmesi noktasında önemli projeleri hayata geçirmeye devam etmektedir. TİSKİ Genel Müdürlüğü olarak bizlerde bir yandan insanlarımıza sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürürken öte yandan şehrimizdeki su kaynaklarımızın korunması ve çeşitlendirilmesi adına sorumluluklarımızı titizlikle yerine getirmekteyiz.

22 Mart Dünya Su Günü´nün; tüm canlıların ortak yaşamsal kaynağı olan su kaynaklarımızın korunmasına, suyumuzu bilinçli ve duyarlı kullanmamıza vesile olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunarım.?