SÜRÜCÜLERE TEŞEKKÜR VE BROŞÜR

SÜRÜCÜLERE TEŞEKKÜR VE BROŞÜR

SÜRÜCÜLERE TEŞEKKÜR VE BROŞÜR

SÜRÜCÜLERE TEŞEKKÜR VE BROŞÜR

Yaya güvenliğine dikkat çekmek amacıyla tüm Türkiye ile aynı anda Maçka´da uygulamaya konan ?Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz´ eylemi hayata geçirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm Türkiye´de yaya güvenliğine dikkat çekmek amacıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ?Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz´ uygulaması Maçka´da Atatürk Caddesi´nde gerçekleştirildi.

SÜRÜCÜLERE BROŞÜR VERİLDİ
Uygulamada Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı´nın izinli olması sebebiyle Maçka Kaymakamlığına vekâlet eden Araklı ilçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Maçka Hükümet Konağı önünden geçen Atatürk Caddesi´nde yayalara yol veren sürücülere teşekkür ederek bilgilendirmede bulundu ve broşür verdi.

ATATÜRK CADDESİ´NDE YAYA GÜVENLİĞİ UYGULAMASI
İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ?Öncelik Yayanın? uygulaması kapsamında ?Yaya Güvenliğinin Bekçisiyiz? etkinliği tüm Türkiye´de olduğu gibi Trabzon Maçka´da da düzenlendi.
Maçka Kaymakam Vekili Mehmet Nuri Çetin, Maçka Emniyet Müdürü İsa Kilim, Maçka Jandarma Komutanı Yzb. Volkan Başaran´ın yanı sıra, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile Atatürk Caddesinde gerçekleştirildi.

BAZI SÜRÜCÜLER OLAYI ANLAMAYA ÇALIŞTI
Sürücüler üzerinde farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen uygulamada bazı sürücüler yaya geçidinden geçen öğrencilere yol verirken, birçoğu uygulamanın ne olduğunu yapılan açıklama ve aldıkları broşürlerden öğrendi.
Tüm Türkiye´de eşzamanlı olarak 2 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 13.00´da başlatılan etkinlikle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Maçka Kaymakam Vekili Çetin, trafiğin hayati öneme sahip olduğunu belirterek ?Yaya Geçidi Nöbeti Farkındalık Etkinliği? ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Etkinlik açıklama ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Ali TİRİTOĞLU