Şehit Eren Bülbül anısına Wushu Turnuvası

Şehit Eren Bülbül anısına Wushu Turnuvası

Şehit Eren Bülbül anısına 26 Kasım Pazar günü Kapalı Spor Salonunda Wushu turnuvası düzenlenecek

Şehit Eren Bülbül anısına Wushu Turnuvası

 

Şehit Eren Bülbül anısına 26 Kasım Pazar günü Kapalı Spor Salonunda Wushu turnuvası düzenlenecek

 

           Şehi,t Eren Bülbül anısına düzenlenecek  Wushu turnuvasına şimdiden ilgi büyük. Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan turnuvaya katılacak milli sporcuların bir çok dereceleri mevcut.

 İlçemizde birçok wushu sporcusu var. Bunlardan  milli olup, derece yaparak  Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil ettiler.

            Wushu nedir? Wushu sporunun Türkçe okunuşu ?vuşu? dur. hem saldırı hem de savunma sanatıdır. Hem bir spor dalıdır hem de dövüş sanatıdır. Aslında akrobatik hareketler yaparak görsel bir şölen sunmaktır Kişinin iç dünyası ile dövüş hareketlerinin tek bir bağlamda çalışmasıdır. İnsana ruhsal olarak zenginlik katıp, sağlığı korumaktadır genel olarak silahsız olarak yapılıyor. Çünkü dövüş amacı güdülmediği için sadece kareografik görüntüler hissettirmek öncelik husustur. Kişisel gelişimin, iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır. 1985 yılında, komiteler oluşturularak Beijing´ de Uluslararası Wushu Federasyonu kuruldu. 1987 yılında, 1. Asya Wushu Şampiyonası yapıldı. 1990 yılında, 11. Asya oyunlarında, Wushu´ nun Jingsai yarışma kuralları uygulandı. 1999 yılında, Wushu Sporu, Olimpiyat Oyunları´ na katılmaya hak kazandı. 2008 yılında, Olimpiyat Oyunları´ nın Çin-Beijing´ de yapılması karar alındı. Wushu sporcuları, bundan sonraki dönemlerde, Olimpiyat Oyunları´ nda yarışmak için hazırlanıyor.

            Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Beldüz  turnuvaya  tüm Maçkalıları beklediklerini söyleyerek, yedi kez milli olan Wushu Antrenörü Bülent Samat´a sporcu yetiştirdiği  için ayrıca teşekkür etti.