Şehit aileleri: ?Bizleri yalnız bırakmayın´

Şehit aileleri: ?Bizleri yalnız bırakmayın´

Ortahisar Belediyesi Kent Konseyinin Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Meclisi Başkan ve üyeleri, Gençlik Meclisi Başkan ve üyelerinden oluşan bir ekip, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız´ın organizasyonu ile

Şehit aileleri: ?Bizleri yalnız bırakmayın´

 

 

 

TRABZON ORTAHİSAR BELEDİYESİ KENT KONSEYİNDEN ŞEHİT ANNELERİNE ANLAMLI ZİYARET

 

Ortahisar Belediyesi Kent Konseyinin Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Meclisi Başkan ve üyeleri, Gençlik Meclisi Başkan ve üyelerinden oluşan bir ekip,  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız´ın organizasyonu ile Anneler Günü dolayısıyla şehit annelerini ziyaret ederek; hem anneler gününü kutladı hem de sorunlarını, taleplerini dinledi.

KENDİ CANIMI DA VERİRİM!

İlk olarak 1991 Yılında Bingöl´ün Genç ilçesinde şehit olan Ali Demir´in annesi Kezban Demir´i ziyaret eden Ortahisar Kent konseyi üyeleri 26 yıl önce kaybettikleri oğullarının acısının yüreklerinde hala taze durduğunu belirten Kezban anne,  nereye gitse, kiminle konuşsa evladının hasretiyle yanıp tutuştuğunu, vatanın birlik ve beraberliği için kendi canını da seve seve vereceğini söyledi. 

SOKAĞA ADI VERİLMESİ BENİ DUYGULANDIRDI

Soğuksu Mahallesinde ikamet eden Şehit Polis Memuru Soner Yıldırım´ın ailesini ziyarette duygulu anlar yaşandı. Baba Muhammet Yıldırım ve Anne Havva Yıldırım; şehit anne babası olmanın gururunu yaşadıklarını  ve  evlatlarının dünyanın en vatansever, en fedakar ve en saygılı çocuğu olduğunu söyledi.  Allah kimseye evlat acısını göstermesin diyen baba Muhammet Yıldırım; Mahallelerinde bir sokağa kahraman evladımın adının verilmesi beni hem duygulandırdı hem de çok gururlandırdı ayrıca Tonya´nın İskenderli Mahallesinde oğlu için yaptırdığım hayrat ile onun adını yaşatmaya çalışıyorum dedi.

VATAN HAİNLERİNE GÖZDAĞI

Ortahisar Kent Konseyi üyeleri 13 Nisan 1988 yılında İstanbul´da görev yaptığı birliğinde komutanının silahının kazaen ateş alması sonucu şehit olan Halil İbrahim Durna ve ailesini ziyaret etti. Baba Osman Durna ve Anne Fikriye Durna ziyarette gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit annesi Fikriye Durna;  devletin evlatlarını görev şehidi saymasının kendilerini üzdüğünü, terör şehitleri ile değerlendirilmediğinin kendilerini yaraladığını belirtti. Devletimiz ve halkımız şehitlerimizi de şehit ailelerimizi de yalnız bırakmasın, bu vatan uğruna nice Halil İbrahimler feda olacaktır sözleri vatan hainlerine gözdağı verdi.

MEZARINA GİTTİLER

Ortahisar Kent Konseyi üyeleri son olarak anne babasının talebi üzerine Sülüklü Asri Mezarlıkta bulunan Şehit Astsubay kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı´yı ve diğer şehitlerimizi ziyaret etti. Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı 5 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır´ın sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce silahlı saldırı sonucu şehit olmuştu. Ortahisar´da bulunan Trabzon Ticaret Lisesinin adı Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.