SANDIĞIN BEREKETİ HAYRA AKIYOR!

SANDIĞIN BEREKETİ HAYRA AKIYOR!

Geleneksel ?Askıda Ekmek´ uygulamasına hayır sahipleri tarafından yapılan bağışlar, anında ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

SANDIĞIN BEREKETİ HAYRA AKIYOR!

Geleneksel ?Askıda Ekmek´ uygulamasına hayır sahipleri tarafından yapılan bağışlar, anında ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

Sarallar Unlu Gıda´nın yıllardan beri geleneksel olarak uyguladığı ?Askıda Ekmek´, hayırsever müşteriler tarafından büyük ilgi görürken, bu ilgi özellikle manevi havanın arttığı Ramazan ayında zirveye ulaşıyor.

HAYRA KÖPRÜ OLUYOR
Geleneksel hale gelen ?Askıda Ekmek´ uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerinin yiyecek temin etmesine bir nebze olsun yardımcı olan Sarallar Ekmek Fırını, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi görüyor!
Trabzon´da, Sarallar Unlu Gıda Mamulleri tarafından ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla başlatılan ?Askıda Ekmek´ uygulamasıyla her gün neredeyse onlarca aile ücretsiz ekmek sahibi olurken, kampanyaya gösterilen ilgi çığ gibi büyüyor.
Osmanlı Devleti zamanında ihtiyaç sahipleri gözetilerek uygulanan ?askıda ekmek´ sistemini günümüze uyarlayarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz yiyecek sağlayan ekmek fırını büyük bir hayra da vesile oluyor.

TOPLUMSAL BİR GÖREV

Yıllar önce hayata geçirdikleri uyulama sayesinde ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz ekmek imkânına kavuştuğunu söyleyen Sarallar Fırın´ın 36 yılı deviren emektarlarından Abdullah Yılmaz, sadece Türklerin değil aynı zamanda ülkemizde misafir edilen göçmenlerin de bu hayırdan istifade ettiğini belirtti.
Trabzon´da geçim derdinde çok sayıda ailenin yaşadığını kaydeden Yılmaz; ?Kentimizde ailesini yeterli gıdayla besleyemeyenler bir yana, evine ekmek dahi götüremeyen yüzlerce aile var. Bir de bunlara son yıllarda ülkemizde misafir ettiğimiz göçmenlerde eklendi. Yanı başımızda bulunan belki de hallerinden pek haberdar olamadığımız yardıma muhtaç ailelere yardımı bir borç biliyor ve bu toplumsal sorunu biraz olsun hafifletmeye çalışıyoruz.? diye konuştu.


?İLGİ BAZI ZAMANLARDA ARTIYOR?
?Askıda Ekmek´ uygulamasının Trabzon´daki hayırseverlerce büyük ilgi gördüğünü söyleyen Abdullah Yılmaz, özellikle Ramazan ayında ve manevi iklimi yüksek zamanlarda bu ilginin adeta üçe-beşe katlandığını ifade etti.
?Uygulamamızı duyan çoğu vatandaşımız kendine bir ekmek alıyorsa iki ekmek parası da ?Askıda Ekmek´ için bırakıyor!? diyen Abdullah Yılmaz, yıllardır devam eden bu uygulama sayesinde ihtiyaç sahiplerinin hiçbir ücret ödemeden evlerine ekmek götürebildiklerini dile getirdi.

?BU KASA BOŞ KALMAZ?
Uygulamayla destek gelmediği günlerin de olduğunu belirten Yılmaz, bu durumda ise kendilerinin devreye girdiğini vurguladı.
Bu tür durumların genellikle Ramazan´ın ve mübarek günlerin dışında yaşandığını hatırlatan Abdullah Yılmaz; ?Bazı günler ?Askıda Ekmek´ uygulamasına hiç destek gelmediği de oluyor. O zaman da devreye biz girerek elimizdeki ekmeklerden bu kasaya koyarak uygulamanın yürümesini sağlıyoruz!? diyerek hayır kasasının hiçbir zaman boş kalmadığının altını çizdi.
Ali TİRİTOĞLU