REKORLARI ALT ÜST ETTİK!

REKORLARI ALT ÜST ETTİK!

REKORLARI ALT ÜST ETTİK!

REKORLARI ALT ÜST ETTİK!

DKİB Başkanı Kalyoncu, Doğu Karadeniz´den Çin Halk Cumhuriyeti´ne yapılan ihracatta büyük artış yaşandığını kaydetti.

Doğu Karadeniz´den yılın 6 aylık döneminde Çin Halk Cumhuriyetine gerçekleştirilen ihracat 46 milyon 945 bin 514 dolara ulaştı.

YÜZDE 307´LİK ARTIŞ
Doğu Karadeniz Bölgesi Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Artvin illerinden 2019 yılı ilk 6 aylık döneminde Çin Halk Cumhuriyetine 46 Milyon 945 Bin 514 Dolar tutarında ihracat yapılırken, yapılan ihracatta bir önceki yılının aynı dönemine göre %307 oranında artış yaşandığı bildirildi.

İHRECET GEÇEN YILA ORANLA YÜKSELİŞTE
Bölge illerinden Çin Halk Cumhuriyetine yapılan ihracatta Rize´den 28 Milyon 85 Bin 727 Dolar, Trabzon´dan 16 Milyon 995 Bin 228 Dolar, Gümüşhane´den 1Miyon 826 Bin 391 ve Artvin´den de 38 bin 198 Dolar tutarında ihracat gerçekleştirildiği kaydedildi.
Tüm Bölge illerinden Çin Halk Cumhuriyeti´ne 2019 yılı ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen ihracatta geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde yüzün üzerinde artış görüldü.
Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, ülkemizin en büyük ticari partneri olan Çin Halk Cumhuriyeti´ne, Doğu Karadeniz´den yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen ihracatın %307 oranında artış gösterdiğine değindi.

TRABZON´DAN FINDIK VE MERMER!
DKİB Başkanı Kalyoncu, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinin tamamından Çin Halk Cumhuriyeti´ne ihracat yapıldığını belirtirken şu ifadelere yer verdi;
?Rize´den Çin Halk Cumhuriyeti´ne madencilik ürünü olarak Bakır cevheri ağırlıkta olmak üzere, siyah çay, çikolata ve şekercilik ürünlerinin ihracatının yapılmıştır.
Trabzon´dan ise başta fındık olmak üzere, mermer ve nargile tütünü ihracatı gerçekleştirilmiştir. Gümüşhane´den madencilik ürünü olarak kurşun cevheri ihraç edilirken, Artvin´den ise alçı ihracı yapılmıştır.
Son yıllarda Doğu Karadeniz Bölgesi´nden Çin´e yapılan ihracatta ürün çeşitliliğinin artması sevindirici bir gelişmedir. Rizeli ihracatçılarımızın işlenmiş gıda, çikolata ve şekercilik ürünleri ile Çin pazarında yer almalar ve daha da ötesi Trabzon´da üretilen elektrikli ısıtıcıların markalı olarak Çin Halk Cumhuriyeti´ne ihraç edilmesi takdire şayan bir başarıdır.?

DAHA DA ARTACAK.
2019 yılı altı aylık dönemde Çin´e yapılan ihracattaki yüksek oranlı artışta, madencilik ürünleri ve fındık ihracatında rakamların önceki yıllara oranla sürekli artış göstermesinin payının büyük olduğuna değinen Kalyoncu, bölge ihracatçısının yürütmekte olduğu alternatif pazar çalışmaları kapsamında önümüzdeki dönemde, Çin´e yapılacak ihracatın daha da artacağına inandığının altını çizdi.
Ali TİRİTOĞLU