REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç kahvaltıda basınla bir araya gelerek 16 Nisan´da yapılacak olan Referandum ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK

 

 

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç kahvaltıda basınla bir araya gelerek 16 Nisan´da yapılacak olan Referandum ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK

 

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMAYDI

Zorlu Grand otelde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına bir çok gazetenin  ve internet sitelerinin imtiyaz sahipleri , temsilcileri ve gazeteciler katıldı. Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon Barosu´nun gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında Türkiye Baro Başkanının yaptığı açıklamayı eleştirmesinin arkasında olduğunu belirterek, ? Elbette demokrasi ile yönetilen ülkelerde sivil toplum örgütleri görüş ve düşüncelerini açıklamalıdırlar. Bu onların en doğal hakkı. Benim de üyesi olduğum Trabzon Barosu´nun yaptığı toplantıda Türkiye Barolar Birliği Başkanının yaptığı açıklama çok talihsiz ve üzüntü vericiydi? dedi.

 

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Genç , sistemin adının Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi  olduğunu hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü. ? Birilerinin söylediği gibi tek adamlık yok arkadaşlar. Sistemin adı Türk tipi Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemidir. Bu sistemde rejim açısından hiçbir değişikliğe gidilmeyecek. Yani ilk dört maddede asla değişiklik olmayacak. Şimdiki parlementer sistemi üç kuvvete tevdi etmişiz. Cumhurbaşkanlığı sistemi de demokratik bir sistemdir. 1. Serbest seçimler yapılacak, 2.Çok partili siyaset devam edecek, 3.Temel hak ve özgürlükler anayasal teminat altına alınacak. Geçmiş dönemlerde milli irade tam olarak korunamamıştır.1971-1980-yılları?1977´de 2007 de de aynı kesintiler yaşanmıştır. Ama final 15 Temmuz´da oldu. Devletin içine sızmış ve yuvalanmış ihanet şebekeleri, dışarıdan aldıkları yardımlarla Türkiye´nin büyümesine büyük sekte vurmuştur?.

İSTİKRARSIZLIK TERÖR GETİRMİŞTİR

Türkiye´de bugüne kadar var olan sistem içinde iradenin korunamadığını da sözlerine ekleyen Av. Ahmet Metin Genç, ?Şimdi milli iradeyi koruyan bir sistem arayışı içerisindeyiz. Bu sistemle demokrasiye sahip çıkılacak. İstikrarsızlık bu ülkede teröre davetiye çıkartmıştır. İstikrar olmadığı için demokrasi ağır aksak yürümektedir. 94 yılda 65 hükümet kurulmuş. Bu istikrarsızlık değil midir.Yani her 1.5 yılda bir, biz dururken yanımızdan birileri gelip geçmiştir.

SİSTEMDE EYALETLER YOK

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç konuşmasını bitirdikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Genç, bir gazetecinin ?sistem eyalet getirecek mi?? şeklindeki soruya şöyle cevap verdi. ?Türk tipi Cumhurbaşkanlığı Sistemi içinde böyle bir şey yoktur. Birileri bunu dillendiriyor . Mesela ABD Birleşik Devletleri..Orada eyaletler küçük birer devlettir. Senatoları vardır ama merkezi hükümetin yasalarının dışına çıkamazlar. Bizde ise böyle bir eyalet yapılanması olmayacaktır. Tek millet, tek devlet ve tek bayrak dememizin gayesi de budur.

Nedim Mollaveisoğlu