Recep Gülen Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı

Recep Gülen Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı

Maçka´nın yetiştirdiği değerli Recep Gülen´i son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı

Recep Gülen Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı

 Maçka´nın yetiştirdiği değerli Recep Gülen´i son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı

 

          Genç yaşta hayata veda eden Recep Gülen; dostlarını, akrabalarını sevenlerini arkada bırakarak ebedi hayata göç etti. Maçka´da doğan, Almanya´da hayata veda eden Recep Gülen´in ölümüne derinden üzülen Emekli Öğretmen Cevat Öztürk duygularını Maçka Haberle paylaştı.      

 

    Recep Hoca  Yaylabaşı´nda  doğdu

        ?Recep Gülen, 01.01 1970 tarihinde Maçka´ın Yaylabaşı köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, ortaöğrenimini 1985 yılında, Maçka İmam Hatip Okulunda tamamladı. İlk göreve, 23.07.1986 yılında, Şanlıurfa, Mağarasu Camii İmam Hatipliğine atandı. Orada üç ay çalıştıktan sonra, 23.07.1986 yılında istifa etti.07.10.1988 yılında, Maçka Yaylabaş, Kıran Mahallesi Camii İmam Hatipliğine atandı.14.05.1991 yılında Trabzon Maçka Merkez Gündoğdu Camii İmam Hatipliğine tayın oldu. 19.10 1990 tarihinde istifa ederek, Almanya´nın Duisburg şehrine yerleşti. Orada evlenerek hayatını sürdürmeye devem etti.

16. 02. 2018 tarihinde hakkın rahmetine kavuşmuştur. Evli, üç çocuk babası idi.

          Dört yıla yakın bir süre önce rahatsızlanmaya başladı. Ağırlaşan hastalığına yenik düşerek aramızdan ayrılmıştır. Almanya´dan gelen cenazesi 20.02 2018 Salı günü, sevenleri, yakınları, köylüleri, Maçka Merkez Camiinde büyük bir katılımla öğle namazına müteakip cenaze namazını kılındıktan sonra, kendi köyü olan Yaylabaşı´na götürüldü. Orada da tekrar cenaze namazı kılındı, köy mezarlığına götürülerek, yakınlarının ve sevenlerinin gözyaşlarıyla toprağa verildi.

                     

              Ölümü derinden üzdü

          Onun ölümü, beni de derinden üzmüştür. Recep Hoca, Almanya´nın Duisburg şehrinde de sevilen, sayılan bir kişiliğe sahipti. Bir firmada çalışmasına rağmen camilerde, derneklerde hizmet etmeyi ihmal etmiyordu. Kendi yakınlarının dışında, onu sevenler de cenazesiyle birlikte Türkiye´ye gelip, kendi köyüne kadar yalnız bırakmadılar. Ayrıca orada çok iyi görüştüğü ve geçici görevde bulunan Din Görevlisi olarak hizmet yapan, şu anda Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy´da, cenazesine hazır bulunmuşlardır.

         Onunla çeşitli şekilde bir araya gelir der, güler hoş zaman geçirirdik. Görüşemediğimizde, kendisine sitem ederek, ?Recep Hoca, neden görüşemiyoruz?? derdim. O da bana: ? Hocam, hane ya zaman?? Diye cevap verirdi. Onun bu sözü, şimdi hep kulağımda çınlamakta, o gülen yüzü ise gözümün önündedir.

 

                Hava soğuk ve sisliydi

           Köyüne çıktığımızda, köyün başlarında kesif sis vardı. Onu, mezara koyup kapattıktan sonra, tüm sis köyü sardı. Adeta yas tutmuş bulutlar toprakla bütünleşmişti. Vasıtalarımıza binip oradan ayrılırken, Recep Hoca´yı Soğuk ve çiseleyen bir havaya, soğuk bir toprağa, terk ederek üzgün bir şekilde yanından ayrıldık.

          Recep Gülen Hoca, Maçka´nın yetiştirdiği önemli kişilerden biridir. O, iyi bir aile reisi, iyi bir hoca, iyi bir dost, iyi bir insandı. Hepimiz için mukadder olan ölüm, onu çok genç yaşta yakalamıştı. Yapılacak tek şey vardı, o da son yolculuğunda yalnız bırakmamak ve hayır duayla anmaktı. Onun, bu genç yaşta aramızdan ayrılması tüm sevenlerini, yakınlarını çok üzmüştür. Kendisine Yüce Allahtan rahmet, aile fertlerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı, sabırlar diliyorum.?