PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

Maçka Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi tarafından TÜBİTAK Fuarı 4006 kapsamında gerçekleşen Bilim Fuarı´ndaki projeler ağızları açık bıraktı.

PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

Maçka Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi tarafından TÜBİTAK Fuarı 4006 kapsamında gerçekleşen Bilim Fuarı´ndaki projeler ağızları açık bıraktı.

Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü´nün, TÜBİTAK Fuarı 4006 kapsamında Maçka´daki gerçekleştirdiği Bilim Fuarı´nda sergilenen projeler hayran bıraktı.
Gelecek adına büyük bir aydınlanma anlamına gelen projeler, hazırlayan öğretmen ve öğrencilerin sunumlarıyla katılımcılarda büyük bir merak uyandırdı.

PROJELER PARMAK ISIRTTI
Sadece sunum olarak değil, uygulama olarak da dikkat çeken projelerde; topraktaki su seviyesini tespit eden elektronik sistemden, topraktan elektrik elde eden sisteme. Evsel atıklardan elde edilen ürünlerin doğal gübre olarak değerlendirilmesinden, biyoyakıt olarak değerlendirilmesine kadar birçok projenin faydalarıyla ön plana çıktığı fuarda, tüm öğretmenler Koordinatör Öğretmen Kazim Yılmaz´ın önderliğinde ve Okul Müdürü Yaşar Adıgüzel´in yönetiminde seferber olmuş durumda.

İNOVASYONA AÇIK!
Açılış kurdelesini Maçka Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Onur Aydın ile birlikte kesen Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje sorumlusu Nuray Karabayır, çalışmaları son derece başarılı ve bilimsel nitelikte bulduğunu belirterek; ?Araştırmalar yapılmış, hipotezleri ve sonuçları uyumlu. Okul Müdürümüz Sayın Yaşar Adıgüzel, Koordinatör öğretmenimiz Sayın Kazim Yılmaz´ı tebrik ediyorum.? dedi.
Projelerin teknik olarak inovasyona açık olduğunun altını çizen Karabayır, çalışmaların kesinlikle geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Maçka Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Adıgüzel, Maçka Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Veli Mezereli, Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Eyüp Aydın, Esiroğlu Muhtarı Temel Aydın  ile bazı kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerinin de takip ettiği fuarda sergilenen projeler, takip edenlerce büyük ilgi gördü.
Ali TİRİTOĞLU