Pazarkapı Kentsel dönüşüme 42 milyon TL ödendi

Pazarkapı Kentsel dönüşüme 42 milyon TL ödendi

Pazarkapı´da işlem tamam

Pazarkapı Kentsel dönüşüme 42 milyon TL ödendi

Pazarkapı´da işlem tamam

Trabzon Büyükşehir Belediyesi´nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde sürdürülen Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi´nde 10 dönümlük alanda yapılan çalışmalar bitme noktasına geldi. 37 binanın bulunduğu alanda mahkemede olan bir bina dışında geri kalan tüm binaların hak sahipleri ile anlaşmaya varıldı.

9 bin 845 m2´lik alanı kapsayan kentsel dönüşüm kapsamında 348 hak sahibinden 331´i ile anlaşmaya varılarak binaların ücretlerinin ödemesi gerçekleştirildi. Bu kapsamda hak sahiplerine 42 milyon 357 bin TL´lik ödeme yapıldı.Anlaşma sağlanan 36 binanın tescilli olan 4 tanesi dışında kalan binaların 28 tanesinin yıkımı gerçekleştirildi. Geriye kalan 4 binanın da yıkımı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ ile birlikte farklı noktalarda kentsel dönüşüm projeleri uyguladıklarını ifade ederek, ?Ayasofya Camii´nin etrafındaki kentsel dönüşümü bitirdik ve orası aslına layık hale geldi. Zağnos Vadisi´nde kentsel dönüşümler etap etap bitiriliyor. Tabakhane Vadisi´nde rekreasyon yapımı ihale edildi. Çömlekçi´de birinci etap kamulaştırmalar ve yıkımları bitti. İkinci etapta kamulaştırmalar sürüyor. Pazarkapı Mahallemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarımız bitirilme noktasına geldi. Kamulaştırılan binaların yıkımı 4 bina dışında tamamlandı. Trabzon´un var olan güzelliğini daha da arttırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz? dedi.