Ortahisar, Bayram öncesi çocukları sevindirdi

Ortahisar, Bayram öncesi çocukları sevindirdi

Ortahisar Belediyesi Ramazan Bayramı öncesinde fakir aile çocuklarını sevindirdi.

Ortahisar, Bayram öncesi çocukları sevindirdi

Ortahisar Belediyesi Ramazan Bayramı öncesinde fakir aile çocuklarını sevindirdi. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi maddi durumu yeterli olmayan aileler Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü´nün  Kaymaklı Mahallesi´nde açtığı Giysi Merkezi´ne gelerek bayramlık giysi ihtiyaçlarını buradan karşılıyor. Her yıl olduğu bu yılda fakir ailelerin umudu haline gelen Giysi Merkezi´ne her yaş grubundan vatandaşlar gelerek giysi ihtiyaçlarını karşılıyor. Bütün yıl boyunca hizmet veren Giysi Merkezi Ramazan Bayramı öncesinde fakir ailelerin umudu haline geldi. Her türlü giyim ürünün yer aldığı merkezde aileler çocuklarıyla birlikte gelerek beğendikleri bir giysiyi alarak mutlu bir şekilde evlerine dönüyor.

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç sosyal belediyecilik anlayışı gereği geçen yıl açtıkları Giysi Mağazası´yla savaş ve diğer sebepler dolayısıyla Afganistan, Irak ve Suriye´den Trabzon´a gelen mülteciler ile ihtiyaç sahibi ailelere periyodik olarak giysi yardımında bulunduklarını söyledi. Başkan Genç, Giysi Merkezi´nde mağazalardan alınan yeni giysilerin yanında hayırsever vatandaşlar tarafından mağazaya bağışlanan giysilerin de görevli personel tarafından yıkanıp ütülendikten sonra ihtiyaç sahibi ailelere verildiğini kaydederek, "Dinimizin ve medeniyetimizin gereği olarak, tarih boyunca din ve inanç ayrımı gözetmeden fakirin fukaranın yardımına koşan bir milletiz. Biz de Ortahisar Belediyesi yardıma muhtaç ailelere ve insanlara imkanlarımız ölçüsünde her türlü yardımda bulunmayı kendimize bir görev olarak addediyoruz. Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlar  yaptık. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde de ihtiyaç sahibi ailelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için yardımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz." dedi.

Kaymaklı Gençlik Eğitim Merkezi´nde hizmet veren  Giysi Mağazası´na hayırsever vatandaşların bağışladığı birinci el,  ikinci el giysiler yıkanıp, ütülendikten sonra raflara dizilerek ihtiyaç sahibi ailelere veriliyor.  Ortahisar Belediyesi´nden giysi fişi alarak mağazaya giden vatandaşlar ihtiyacı olan kıyafeti buradan temin edebiliyor.