ORMAN SEVGİSİ AŞILANDI

ORMAN SEVGİSİ AŞILANDI

Orman İşletme Müdürlüğü´nün ?Orman Haftası´ kapsamında ilçe genelinde başlattığı tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına öğrencilerin gösterdiği ilgi sevindiriyor.

ORMAN SEVGİSİ AŞILANDI

Orman İşletme Müdürlüğü´nün ?Orman Haftası´ kapsamında ilçe genelinde başlattığı tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına öğrencilerin gösterdiği ilgi sevindiriyor.

Maçka Orman İşletme Müdürlüğü, ?Orman Haftası´ kapsamında başlattığı tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Bu çerçevede ilk olarak CE-Zİ-NE Kardeşler İlkokulu ile Maçka Cumhuriyet Ortaokulu´nu ziyaret eden Maçka Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Yeşiltepe ve Hamsiköy Orman İşletme Şefleri, öğrencileri ağaçlandırmanın önemi ve ormanın faydaları hakkında bilgilendirdi.

ORMAN HAYATTIR!
CE-Zİ-NE Kardeşler İlkokulu´ndaki programa katılan Yeşiltepe Orman İşletme Şefi Savaş Ataç, doğal alanların ve yaban hayatının korunması hususunda öğrencileri bilgilendirirken, ormanların sağladığı faydalara da dikkat çekti.
Ormanların yaban hayatını muhafaza açısından önemli bir rol üstlendiğini belirten Ataç, bunun dışında özellikle doğal besin kaynakları bakımından son derece zengin olduğunu kaydetti.

?ALO 177´ AKLINIZDA OLSUN
Cumhuriyet Ortaokulu´ndaki programa katılan Hamsiköy Orman İşletme Şefi Kemal Mollamehmetoğlu ise, orman yangınlarıyla ilgili öğrencileri bilgilendirirken, bu yangınların %93´ünün insan kaynaklı etkenlerle ortaya çıktığını belirtti. Öğrencilerin bu konuda son derece dikkatli ve duyarlı olmalarını isteyen Mollamehmetoğlu, olası bir yangın şüphesinde ?ALO 177? yangın ihbar hattını aramalarını istedi.

İLGİ MEMNUNİYET VERİCİ!
16 Mart Perşembe günü her iki okulda gerçekleştirilen programlara öğrencilerin gösterdiği ilgi ve hassasiyetin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Ataç ve Mollamehmetoğlu, Maçka gibi büyük yüzölçüme sahip bir ilçede okulların neredeyse tamamına ulaşılması için programın Maçka İşletme Müdürlüğü´nce erken tarihlerde başlatıldığını kaydetti.
Ataç ve Mollamehmetoğlu, köy halkının ve bilhassa orman köylülerinin ormanı sahiplenip korumasının memnuniyet verici olduğunu belirtirken, 27 Mart´a kadar sürecek bilgilendirme ve tanıtım programı dâhilinde birçok okula gidileceğini sözlerine ekledi.
ALİ TİRİTOĞLU