ÖLÜMSÜZ İNSAN, ŞANLI ATATÜRK!

ÖLÜMSÜZ İNSAN, ŞANLI ATATÜRK!

Maçka Kayalar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´nin Atatürk´ün vefatının 79. Yıldönümü dolayısıyla hazırladığı anma programında Cumhuriyet´e vurgu yapıldı!

ÖLÜMSÜZ İNSAN, ŞANLI ATATÜRK!

Maçka Kayalar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi´nin Atatürk´ün vefatının 79. Yıldönümü dolayısıyla hazırladığı anma programında Cumhuriyet´e vurgu yapıldı!

Büyük Önder Atatürk´ün vefatının 79. Yıldönümünde bir anma programı düzenleyen Maçka Kayalar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 7´den 70´e herkesi hayran bıraktı.
Maçka Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu´nda gerçekleşen anma törenine Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk, Belediye Başkanı Koray Koçhan, İlçe Jandarma Komutanı Ast.Sb.Kd.Bş.Çvş. Ahmet Dağaşan, İlçe Emniyet Müdürü Komiser Ogün Algan, Maçka Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Dinç, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Erkol Demirci, AK Parti İlçe Başkanı Sedat Kongur´un yanı sıra, Maçka Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, İlçedeki mülki ve idari amir ve temsilciler ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

EN ÖNEMLİ EMANET; CUMHURİYET!
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Maçka Kayalar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Sibel Atacan yaptı. Atacan, Mustafa Kemal Atatürk´ün en büyük ve en önemli emanetinin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirtti.
Ardından sahneye çıkan okul öğrencisi Büşra Kayatürk, ?Mustafa Kemaller Tükenmez? adlı şiiri okurken, yine okul öğrencilerinden Ceren Koç da, ?Kendi Diliyle Atatürk? adlı yazıyı konuklarla paylaştı. Okul öğrencilerinden Büşra Sünger´in ?Mustafa Kemal´i Düşünüyorum? adlı şiiri okumasının ardından, Kayalar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan bir grup, ?Atatürk Kurtuluş Savaşı´nda? adlı oratoryoyu seslendirdi.

ÖDÜLLER AKTÜRK VE KOÇHAN´DAN!
Okulun Müzik Öğretmeni Tuğba Balcı´nın yönetimindeki müzik korosu Atatürk´ün sevdiği şarkıları seslendirirken, konukların özellikle güftesi İhsan Raif Hanım´a, bestesi ise Kemani Sarkis Efendi´ye ait olan Nihavent makamındaki ?Kimseye Etmem Şikâyet´ adlı esere katıldıkları görüldü. Bu eseri de yine okul öğrencilerinden Büşra Turkan seslendirdi.
Son olarak 10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü dolayısıyla gerçekleşen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirilirken, ödüllerini Maçka İlçe Kaymakamı Orhan Aktürk ile Belediye Başkanı Koray Koçhan verdiler. Resim dalında Esiroğlu Şema İlkokulu´ndan Ayşe Lara Aydın, şiir dalında Konaklar Ortaokulu´ndan Tülin Yıldız ve Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi´nden Esrem Yıldız ödüllerini Kaymakam Orhan Aktürk´ün elinden alırken, Kompozisyon dalında dereceye giren Cumhuriyet Ortaokulu´ndan Ayşe Zülal Çolak ve Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi´nden Remziye Danışmaz´a ise ödüllerini Belediye Başkanı Koray Koçhan verdi.
Maçka Kayalar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin Atatürk´ün vefatının 79. Yıldönümü dolayısıyla hazırladığı anma programı ödül töreninin ardından sona erdi.