ÖĞRETMEN, REHBERDİR

ÖĞRETMEN, REHBERDİR

Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırladığı kutlama programı 28 Kasım Salı günü gerçekleştirildi

ÖĞRETMEN, REHBERDİR


 Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırladığı kutlama programı 28 Kasım Salı günü gerçekleştirildi

 

           Programa, Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Maçka Cumhuriyet Savcısı Veysel Taşkın, Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, Maçka Jandarma Komutanı Ahmet Dağaşan ve AK Parti Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur´un yanı sıra, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle öğretmenler katıldı.

ÖĞRETMEN, GELECEĞE HÜKMEDEN İNSANDIR!
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, öğretmenliğin kutsal bir görev olduğuna dikkat çekerken, zorluk ve sorumluluklarından bahsetti.
?Bizler öğretmeniz. Bu cennet vatana sevdalı olarak çıktık yola, Türkiye´nin bir ucundan diğer ucuna kadar. Biz Anadolu´yu karış karış gezen öğretmenleriz. Bir ülkenin geleceği, o ülke insanının göreceği eğitime bağlıdır. Öğretmen geleceğe hükmeden insandır. Tesirlerinin nerede biteceği asla bilinmez. Öğretmenlik sadece not verme sınıf geçirme ya da sınıfta bırakma işi değildir. Öğretmen geleceği bina eden kişidir. Dışarıdan görüldüğü ve kolayca eleştirildiği gibi kolay bir iş de değildir. Arı çiçeğe konan tek böcek değildir, yalnız ondan bal yapan sadece odur. Çiçek için bal arısı ne ise, öğrenci için de öğretmen odur.? şeklinde konuşan Milli Eğitim Müdürü Topal, öğretmeninbilgiyi kitaptan değil, gönülden verdiğini söyledi.

AKINTIYA KARŞI KÜREK ÇEKMEK!
Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!? sözünü hatırlatan Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, geleceğin öğretmenlerin omuzlarında yükseleceğini kaydetti. Öğretmenliğin çok öğretenden çok iyi, belleterek öğreten ve daha çok eğiten görevine dikkat çeken Maçka Milli Eğitim Müdürü, bu anlamda öğretmenin de öğretirken öğrenmek durumunda olduğunu ifade etti. ?Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmek gibidir, eğer ilerleyemezseniz gerilersiniz!? diyen Orhan Topal, bu anlamda öğretmenlerin de öğrendikleri şeyleri öğrencileriyle paylaşmalarının önemine dikkat çekti.
?Öğrencilerinize şanlı tarihimizi öğretin, 15 Temmuz´u öğretin. Ülkemizin iç ve dış düşmanlarını ve bir darbeyle yıkılamayacak kadar güçlü olduğunu öğretin!? diye konuşan Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, ardından programın gerçekleşmesinde maddi manevi destekleri olan Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk´e ve Belediye Başkanı Koray Koçhan´a teşekkür etti.

ÖĞRETMENLER REHBERDİR!
Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal´ın ardından söz alan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan´da öğretmenin anne ve babadan sonra aileden biri gibi görülerek değer verilen kişi olduğunu söyledi. Bu anlamda kıymetinin büyük olduğunu vurgulayan Koçhan; ?Milli Eğitim Müdürümüz doğru söyledi. Bizler kitaplarda yazılanları zamanla unutabiliyoruz, o nedenle bize gönülden öğretenler gerekli.? dedi.Yeni neslin gelişen teknolojiyi yakından takip ettiğini ve iyi kullandığını belirten Koçhan, bu anlamda onu iyi veya kötü amaçlarla kullanmak konusundaki rehberin öğretmenler olduğunu kaydetti.
Başkan Koçhan; ?Öğrencilerinize vatan, millet, bayrak sevgisini, milli ve manevi değerleri öğretmek önceliğimiz olmalıdır!? ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

SADECE TEORİDE KALMAYIN!
Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk ise kendisinin de bir zamanlar öğretmenlik yaptığını, bu bakımdan öğretmenlerin çektiği sıkıntılara bizzat şahitlik ettiğini belirterek; ?Bir çocuğun hayatında anne ve babasından sonra çok önemli bir yer işgal ediyorsunuz. Bu bakımdan önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Vereceğiniz eğitimle bir çocuğu iyi bir insan olarak topluma kazandırmak noktasında sadece teorik eğitimle kalmayıp, bunu pratiğe de dökmeye gayret göstermelisiniz aksi durumda eksik kalacaktır!? şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından adaylığı kaldırılarak asil öğretmenliğe geçen Başar Ortaokulu´ndan Hüseyin Çakır ve Ecem Girgin. Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nden Asiye Güneysu ve Elif Ayık´ın katıldığı yenim töreni gerçekleştirildi. Genç öğretmenler Maçka Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Eren Çavdaroğlu´nun yönetiminde yemin ederek mesleğe adım atmış oldular.
Başar Ortaokulu Öğretmeni Ecem Girgin´in, mesleğe yeni başlamış öğretmenler adına yaptığı konuşmanın ardından yıl içerisinde emekliye ayrılmış olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verildi.

YAŞAR YAVUZ´DAN YARDIM ÇAĞRISI!
Belgelerini Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal´ın elinden alan öğretmenlerden, Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi emekli Müdürü Yaşar Yavuz, okulunun yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yardım istedi.
Katılımcılar, Milli Eğitim Bakanlığı´nın hazırladığı ve öğretmenlik mesleğinin kutsallığını vurgulayan kısa film gösterimiyle duygu dolu anlar yaşarken, Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü´nün hazırladığı slayt gösterisiyle de bu duyguyu pekiştirdiler.
Ardından Maçka´da görev yapan ve ağırlığı müzik öğretmenlerinden oluşan grubun müzik dinletisi ile coşan ve horon oynayarak kurtlarını döken öğretmenler son olarak kendileri için hazırlanan yemek davetine icabet ettiler.