NORMALLEŞME MAÇKA'YI CANLANDIRDI

NORMALLEŞME MAÇKA

NORMALLEŞME MAÇKA'YI CANLANDIRDI

NORMALLEŞME MAÇKA'YI CANLANDIRDI

Covit-19 salgını sonrası başlayan normalleşme süreciyle birlikte Maçka’nın turizm merkezleri ve caddeleriyle hediyelik eşya mağazalarında hareketlilik yaşanıyor.

Türkiye genelinde korona virüs salgını sonrası başlayan normalleşme süreci sadece restoran ve kafelerde değil turizm sektöründe de etkilerini göstermeye başladı.

MAÇKA NORMALLEŞMEYİ SEVDİ
Ülke genelinde, 1 Haziran tarihi itibariyle başlayan normalleşme ile birlikte pek çok kısıtlama kaldırılırken, kısıtlamaların kaldırılmasının ardından tarihi ve turistik alanları ile yeşille iç içe olan coğrafyasıyla Trabzon’un turizm merkezlerinden biri olan Maçka’da da hareketlilik başladı. Şehirlerarası yolculuk ve uçuş kısıtlamalarının da sona ermesiyle ilçedeki yerli turist sayısı da artarken, özellikle Sümela, Kuştul manastırları ile Altındere Vadisi gibi noktalardaki hareketlilik ilçe esnafını da olumlu yönden etkiliyor.
Bunlardan biri olan Bak-Gör Ticaret sahibi Gökay Çoban, normalleşme sürecinin ardından işlerinde de gözle görünür bir canlanma yaşandığını belirtti.

NORMALLEŞME SONRASI İŞLER AÇILDI
Pandemi süresince işlerinin ister istemez durgun seyrettiğini, sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle açamadıkları dükkânlarını hafta içerisinde de çoğu zaman siftah yapamadan kapatmak zorunda kaldıklarını dile getiren Çoban: “Korona virüs salgını nedeniyle birkaç aydır işlerimiz oldukça durgundu. Salgının ardından başlayan normalleşme süreciyle birlikte ufak ufak işlerimiz hareketlenmeye başladı. Büyük bir artış yok ama küçük küçük artışlarla bu yoğunluğun devamı gelecektir. O yüzden normalleşme sürecine geçtiğimiz için mutluyuz.” diye konuştu.

MASKE-MESAFE VE HİJYENE DİKKAT!
Bu süreçte Maçka Belediyesi’nin yürüttüğü dezenfeksiyon çalışması ve kontrollerin de bir hayli yararlı olduğunu belirten Gökay Çoban, vatandaşı uyarmayı da ihmal etmedi.
Çoban; en başta Maçka halkının ve ilçelerine gelen misafirlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği Maske-Mesafe ve Hijyen kuralına dikkat etmelerinin ileride yaşanabilecek sıkıntıların ve buna bağlı olarak ortaya çıkacak kısıtlamaların önüne geçeceğini vurguladı.
Ali TİRİTOĞLU