MS hastaları moral gecesinde bir araya geldi

MS hastaları moral gecesinde bir araya geldi

Doğu Karadeniz MS Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´nin düzenlediği Farkındalık ve Moral Gecesinde katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ?Hastalarımıza sahip çıkan, ailelerinde destek olan, sosyal destekle

MS hastaları moral gecesinde bir araya geldi

 

Doğu Karadeniz MS Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´nin düzenlediği Farkındalık ve Moral Gecesinde katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ?Hastalarımıza sahip çıkan, ailelerinde destek olan, sosyal destekleri sağlayan, hastanelerimizi herkesin hastanesi yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´dır. Sağlık Bakanlığı müsteşarı olarak ben bunu yaşadım? dedi.

 Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen gecede katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, Doğu Karadeniz MS Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zehra Öztaş ve tüm gönüllü arkadaşlarına çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

 Hastanelerin 2002´den sonra herkesin hastanesi olduğunu, hastalara ve hasta yakınlarına bu tarihten sonra sahip çıkıldığını belirten Gümrükçüoğlu konuşmasında şunları kaydetti: ?Bu program beni çok duygulandırdı. Nasıl Sayın Başkanımız Zehra Hanım bir sağlık çalışanı olarak halka hizmet ederken süreç içinde MS hastası olduğunu öğrenmişse bende bir sağlık çalışanıyım. Hekimin, iç hastalıkları uzmanıyım. Çok insanımızla hekim-hasta olarak kol kola, omuz omuza zaman geçirdik. Benim çok yakınlarımdan da MS hastası olanlar oldu. Bu güzel koordinasyonun, Doğu Karadeniz´de MS Derneği kurulması beni çok duygulandırdı. Onların her zaman yanında olmak istedim, bundan sonrada yanlarında olacağım. Bu sahnelerin belli bir ücreti var ama onlar hiçbir ücret ödemeyecekler. Onların emeği, onların birlikteliği büyük bir hayat meşalesi, hayata tutunmalarının vesilesidir. 2002´den yıllardan beri kol kola omuza omuza, hastalığımız olanla sağlıklı olanımız bir ve beraberiz. Bu güzel insan sevgisi ve insanlık anlayışını down sendromlumuzla da, bakıma muhtaç olanımızla da 2002 yılından itibaren daha çok yaşamaya başladık. Ben hiç siyaset yapmadan konuşuyorum, bu adımları başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´dır. Hastalarımıza sahip çıkan, ailelerine destek olan, sosyal desteklerli sağlayan, hastanelerimizi herkesin hastanesi yapan Sayın Recep Tayyip Erdoğan´dır. Sağlık Bakanlığı müsteşarı olarak ben bunu yaşadım.?