MEZUNİYETİN ABC´Sİ

MEZUNİYETİN ABC´Sİ

Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi 2016-2017 yılı mezunları olan 12 A, 12 B ve 12 C sınıfı öğrencilerini uğurladı.

MEZUNİYETİN ABC´Sİ

Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi 2016-2017 yılı mezunları olan 12 A, 12 B ve 12 C sınıfı öğrencilerini uğurladı.

Her yıl olduğu gibi 2016-2017 yılı Eğitim Öğretim yılı da sona ererken, üniversitelerden ilkokullara kadar her okulda düzenlenen mezuniyet törenleriyle öğrenciler uğurlanıyor.
Maçka Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi öğrencileri de okul bahçesinde düzenlenen törenle temsili olarak hazırlanan diplomalarını alırken, mezun edilen sınıfların isimleri ise Alfabenin ilk üç harfini simgelemesi bakımından dikkat çekti.

MEZUNİYETİN ABC´Sİ GİBİ!
Kenan Oltan Anadolu Lisesi 12 A, 12 B ve 12 C sınıfı öğrencileri törenle belgelerini alırken, bu duruma şahit olanlar; ?Mezuniyetin ABC´si bu olsa gerek!? demekten kendilerini alamadılar.
Maçka Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Adıgüzel´in ev sahipliğinde gerçekleşen törene Maçka Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Onur Aydın ve Ahmet Menşa Kaya´nın yanı sıra, Maçka MYO Genel Sekreteri Mustafa Aksoy, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı´ndan sonra öğrencilerin hazırladığı pankartlı geçişin ardından açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yaşar Adıgüzel, öğrencilerin Kenan Oltan Anadolu Lisesi´nde gösterdikleri başarılı performansı bundan sonraki eğitim hayatlarında da uygulamalarını istedi.
?4 yıl önce okulumuza gelen öğrencilerimizin bugün mezuniyetini kutluyoruz. Bugün öğrencilerimizi mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz!? diyen Adıgüzel, öğrencilerinin bundan sonraki yaşantılarında gösterecekleri başarıyla Esiroğlu Kenan Oltan Anadolu Lisesi´nin adını daha yükseklere çıkaracaklarına olan inancını vurguladı.

KARINCALAR GİBİ İSTİKRARLI!
Okul Müdürü Yaşar Adıgüzel, öğrencilerine yönelik tavsiyelerinde; ?Sizler okulumuzun yıldızlarısınız. Aklın ve bilimin ışığında kendinizi geliştirmek için çabalayın. Büyük başarılar elde etmek için karıncalar gibi küçük adımlarla ancak istikrarlı bir şekilde gayret gösterin!? ifadelerine yer verdi.
Adıgüzel´in ardından okul öğretmenleri adına söz alan İngilizce Öğretmeni Sefanur Yıldırım, kendilerinin zaman zaman bir anne, bir baba, bir abla ve bir ağabey olarak öğrencilerine yaklaşmaya gayret ettiklerini belirterek, onlardan da aynı gayreti başarı için göstermelerini istedi. Öğrencilerin kendilerine hedef belirlemeleri tavsiyesinde bulunan Yıldırım; ?Kendinize hedefler belirleyip o hedefler doğrultusunda hareket ediniz!? dedi.
Mezun öğrencilerden bazıları, Sefanur Yıldırım´ın konuşmasının ardından Yeşilçam filmlerinden aşina olduğumuz şarkıları ve yöresel türküleri seslendirdiler.
Şarkı faslının ardından öğrenciler adına konuşan son sınıf öğrencisi ve okul ikincisi Sümeyra Silik, mezuniyetlerinin ardından bilmedikleri okullara gidip farklı insanlarla tanışacaklarını belirterek, bu sürecin altından kalkmak noktasında öğretmenlerinin kendilerine verdiği tavsiye ve eğitimin önemli rol oynayacağını kaydetti. Silik bundan dolayı öğretmenlerine teşekkür etti.

ÇİÇEK AÇMAYA DEVAM EDECEĞİZ!
Silik´in ardından söz alan Okul Birincisi Cennet Çolak ise; ?Bizler bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz. Ancak mevsim bitecek, ama bizler başka iklimlerde de çiçek açmaya devam edeceğiz!? sözleriyle büyük alkış aldı.
Çolak´ın konuşmasının ardından okul üçüncüsü Şeymanur Çolak plaketini CE-Zİ-NE Kardeşler İlkokulu Müdürü İrfan Topal´ın elinden alırken, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Menşa Kaya plaketini okul ikincisi Sümeyra Silik´e, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Onur Aydın´da plaketini okul birincisi Cennet Çolak´a verdi.
Tören, 12 A, 12 B ve 12 C sınıfı öğrencilerinin, temsili mezuniyet belgelerini almaları, okul birincisi Cennet Çolak´ın mezuniyet kütüğüne adını çakması, 12. Sınıf mezunlarının 11. Sınıf öğrencilerine bayrak devir teslimi ve kep fırlatma eyleminin ardından sona erdi.