MEDENİYETLER BULUŞMASI

MEDENİYETLER BULUŞMASI

MEDENİYETLER BULUŞMASI

MEDENİYETLER BULUŞMASI

 

Trabzon-Muğla/Milas ve Mardin hattında mükemmel bir proje hayata geçiyor           

MAÇKA´DAN START VERİLDİ

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ?Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği ? tarafından yürütülen ?Muğla´dan Mardin´e, Mardin´den Trabzon´a Medeniyetler Buluşması Projesi? ne  Trabzon´dan start verildi. Maçka ilçesinde  gerçekleşen tanıtım toplantısına Trabzon Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, Ortahisar ilçesi Kaymakamı Tolga Toğan, Muğla-Milas ilçesi kaymakamı Eren Arslan, Köprübaşı İlçesi kaymakamı Uğur Tutkan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yanık,Sivil Toplum İlişkiler Müdürü Salih Seyyar, kardeşlik projeleri koordinatörü Ahmet Külekçi  ile birlikte Trabzon,  Mardin ve Milas´tan proje ortakları katılım gösterdi.

 

SANATIN KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Projenin kültürel-tarihi ve sanatsal bir kardeşlik köprüsü olduğunu dile getiren Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan  İçişleri Bakanlığının verdiği desteğin çok değerli ve anlamlı olduğunu belirterek projeye katkı sağlayan Muğla Milas, Mardin Yeşilli ve Trabzon Ortahisar, Köprübaşı-Maçka kaymakamı ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi  -Ortahisar- Maçka ve Sürmene belediye başkanlarına  teşekkür etti. Kastan 3 ilde açılan atölyeler sayesinde  kadınların el sanatlarını üzerindeki gelişimine ve istihdamına katkı sağlanacağını ifade etti.

Kardeşlik projeleri koordinatörü Ahmet Külekçi , yaptığı konuşmada projenin önemine vurgu yaptı. 

 

MİLAS´TAN TAM DESTEK

Proje ortağı olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Muğla/Milas kaymakamı Eren Arslan  farklı bölgelerden kadınlarımızın istihdamı-el sanatlarının değerlendirilmesi,  onlara fırsat tanınması ve dayanışması noktasında bu projeyi önemsediklerini belirterek ?Bu proje aynı zamanda geçmişleri bin yıllara önceye dayanan farklı kültürlerin de tanınmasına ve buluşmasına da katkı sağlayacaktır? şeklinde konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan´da ?Medeniyetler Buluşması?  projesinin ilk ayağında ev sahipliği yaptığını dile getirerek ?Gelen misafirlerimizi burada ağırlamaktan memnun olduk. Umarım Mardin-Trabzon ve Muğla arasında kurulan bu gönül köprüsü uzun vadede devam edecek. Bizler  üzerimize düşeni her alanda yapmaya devam edeceğiz? dedi.

 

 UZUNGÖL GEZİSİ

 

 ?Muğla´dan Mardin´e, Mardin´den Trabzon´a Medeniyetler Buluşması Projesi? kapsamında Uzungöl´de ?Kadın Eli Kültür Sanat? etkinliği gerçekleşti. Muğla-Milas ve Mardin´den gelen konukların yanı sıra etkinliğe Milas Kaymakamı Eren Arslan, Çaykara kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile birlikte çok sayıda kadın katılım gösterdi.

ELE EMEĞİ ÜRÜNLER, YÖRESEL MOTİFLER

Kadınların el ürünlerinin ve yöresel motiflerin sergilendiği etkinlikte kadın dayanışmasına ve istihdamına vurgu yapıldı. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok dünyanın en güzel turizmi merkezi olan Uzungöl´de bu anlamlı projeye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek ?Kadının elinin değdiği her şey çok güzel ve kıymetlidir. Bizler de bundan sonraki süreçte kadınlarımızın bu güzel çalışmalarına ve projelerine Çaykara Belediyesi olarak destek olmaya devam edeceğiz? dedi. Etkinliğe katılan misafirler birlikte halay çekerek Uzungöl´ün tarihi ve doğal güzelliğini gezme fırsatı buldu.