MAÇKA'DA KURTULUŞ COŞKUSU

MAÇKA

MAÇKA'DA KURTULUŞ COŞKUSU

MAÇKA'DA KURTULUŞ COŞKUSU

Maçka’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Trabzon’un Maçka ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü etkinlikleri büyük bir coşkuya sahne oldu.

MAÇKA KURTULUŞ COŞKUSU VARDI
Hükümet Konağı önündeki kutlama programı Atatürk Anıtına Çelenklerin sunulmasıyla başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimiz anısına durulan bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla törenin ilk bölümü sona erdi.

MAÇKA KURTULUŞU YAŞADI
Çelenk sunma töreninin ardından Maçka Kapalı Spor Salonundaki kutlama programına geçildi.
Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı ile Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın hazır bulunduğu kutlama programına Maçka ilçesindeki askeri ve sivil erkanın yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileriyle, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler iştirak etti. Kapalı Spor Salonunda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla başlayan kutlama programı Horon Ekibinin gösterileri ile göç olgusunun canlandırılması ve müzik dinletisiyle devam etti. Daha sonra Maçka Belediyesi IV. Uluslararası Fotoğraf Yarışması ödül töreninin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirilirken, kutlama programı Maçka Fotoğraf Yarışması sergisinin gezilmesiyle sona erdi.