MAÇKA'DA HİZMETİÇİ EĞİTİMLER TAMAMLANDI

MAÇKA

MAÇKA'DA HİZMETİÇİ EĞİTİMLER TAMAMLANDI

MAÇKA'DA HİZMETİÇİ EĞİTİMLER TAMAMLANDI

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Maçka, Gümüşhane ve Rize’de bir süredir devam eden hizmet içi eğitimler sona erdi.

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne Bağlı Gümüşhane, Maçka ve Rize İşletme Müdürlükleri merkezli tüm İşletme Müdürlüklerinde silvikültür, işletme pazarlama ve makine ikmal iş ve işlemlerine yönelik geniş katılımlı teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

ORMANCILAR MAÇKA’DAYDI
Eğitimlere Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcıları, Silvikültür, İşletme Pazarlama ve Makine İkmal Şube Müdürleri, Maçka Orman İşletme Müdürü Hilmi Yazıcı’nın da aralarında bulunduğu İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme şefleri ve göreve yeni başlayan Orman Mühendisleri ile Orman Muhafaza Memurları katıldı.

EĞİTİM PROGRAMI TOPLAM ÜÇ GÜN SÜRDÜ
Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz’ın koordine ettiği ve Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Kotil’in yönettiği programda İşletme Pazarlama Şube Müdürü Mustafa Aydın, Silvikültür Şube Müdürü Şenol Yıldız ve Makine İkmal Şube Müdürü Hüseyin Bulut eğitici olarak görev aldı. Geniş katılımlı soru ve cevaplı süreçle devam eden birer günlük eğitim programı guruplar halinde üç günde başarı ile neticelendirildi.

GENÇ ORMANCILARA ÖNEMLİ TAVSİYELER
Eğitim programlarının açılış konuşmalarında Bölge Müdürü Emin Yılmaz, göreve yeni başlayan personele meslek hayatlarının başlangıcında mevzuata hâkim, yetki ve sorumluluklarını bilen. Cesaret ve gayretlerinden taviz vermeyip sürdürülebilir kaynak olarak ormanların geleceğini emanet edeceğimiz birer nefer olarak ormancılığı çok daha ileriye götürmeleri noktasında dikkat etmeleri gereken hususlarla birlikte daha birçok konuda yaşanmış tecrübeleri de örnekleyerek önemli nasihatlerde bulundu.

MAÇKA’DAN BİLGİYLE AYRILDILAR!
Eğitimde yeni atanan genç meslektaşlarına ilgili şube müdürlerince ormanların sağlığını ve geleceğini garanti altına alacak bakım, gençleştirme, üretim ve orman yolları tesis, alt ve üst yapı iş ve işlemlerine ilişkin geniş kapsamlı bilgilendirme yapılarak, konulara ilişkin mevzuat ve teknik detaylar yanında dikkat edilmesi gereken hususlar uygulamalı olarak anlatıldı.

BÖLGE MÜDÜRÜ YILMAZ BİZZAT KATILDI.
Eğitim programına bilfiil katılan Bölge Müdürü Emin Yılmaz tüm katılımcılara ilgi ve alakalarından, ev sahipleri ve eğitici şube müdürlerine program süresince göstermiş oldukları azami gayretten dolayı teşekkürlerini bildirerek gençlere başarı dilekleri ile üç günlük programı sonlandırdı.