MAÇKA’DA EŞSİZ KAR MANZARALARI

MAÇKA’DA EŞSİZ KAR MANZARALARI

MAÇKA’DA EŞSİZ KAR MANZARALARI

MAÇKA’DA EŞSİZ KAR MANZARALARI

Trabzon’da geçtiğimiz hafta sahil kesimleri de dâhil yaşanan yoğun kar yağışı yer yer seyirlik görüntülere neden olurken, Maçka da bu tablodan nasibini aldı.

Geçtiğimiz hafta Maçka’nın orta ve yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı ilçede harika manzaralara neden olurken, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.
Trabzon’un incisi ve en büyük ilçesi olan Maçka’daki kar yağışı ilçedeki güzellikleri ortaya çıkarması bakımından önemliydi.

YATES KIŞIN BİR BAŞKA GÜZEL
İlçenin en gözde mekânları arasında yer alan ve yaz-kış büyük bir ilgiyle karşılaşan Pilav Dağı Yavuzyılmaz Tesisleri (YATES) yaşanan yoğun kar yağışı sonrasında doyumsuz manzaralar ortaya çıktı.
THY’nin uçak içi dergisi olan Skylıfe de bir dönem yer aldığı eşsiz manzarasıyla sadece Türkiye’nin değil dünyanın tanıdığı üçlü bungalovlarıyla benimsenen YATES, ilçenin gözbebeği olan tesisleri ve başta Selim Yavuzyılmaz olmak güzel ailesinin misafirperverliğiyle kışında yoğun ilgi gören yerlerin başında yer aldı.
Maçka’da özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı kartpostallık görüntüler ortaya çıkarırken, bu görüntülerdeki aslan payı hiç şüphesiz YATES’in di.

MAÇKA’DA DOYUMSUZ KAR MANZARALARI
Trabzon merkez dahil 18 ilçesinde geçtiğimiz haftalarda etkisini gösteren kar yağışı yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkilerken, özellikle Maçka gibi turistik ilçelerde kartpostallık görüntülerin oluşmasına neden oldu.
Yayları ve dağlık yaşantılarıyla ön plana çıkan ilçede kar yağışının ardından açan güneşle birlikte güzel görüntüler ortaya çıkarken, Kar kalınlığının yer yer 20 cm’yi geçtiği yaylalarda meydana gelen beyaz örtüyle eşsiz manzaralar oluştu.
Fatma KARAHASANOĞLU