MAÇKA´DA GURUR GÜNÜ

MAÇKA´DA GURUR GÜNÜ

MAÇKA KURTULUŞU KUTLADI

MAÇKA´DA GURUR GÜNÜ

 

MAÇKA KURTULUŞU KUTLADI

 

İSTİKLÂLDEN İSTİKBÂLE!

 

15 Şubat Maçka´nın 99. Kurtuluş yıldönümünde konuşan Belediye Başkanı Koçhan; ?Aziz milletimizin, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı´nda ortaya koyduğu İstiklâl mücadelesi, bugün İstikbâl mücadelesi olarak devam etmektedir!?

 

 

Maçka´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü etkinlikleri büyük bir coşkuya sahne oldu.

Hava muhalefeti nedeniyle Maçka kapalı spor salonunda gerçekleştirilen törene Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak, Belediye Başkanı Koray Koçhan, Garnizon Komutanı Zabit Zengin ve İlçe Emniyet Müdürü Şemsettin Kulaksız´ın yanı sıra mülki ve idari temsilciler ile partilerin ilçe başkanları, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın ardından Trabzon Belediyesi Mehteran takımı bir gösteri sunarken, TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon Milletvekillerinin kutlama mesajları okundu.

Daha sonra protokol konuşmalarına geçilirken, Belediye Başkanı Koray Koçhan geçmişte yaşanan mücadelenin değişmeden günümüzde de devam ettiğini belirtti.

Türklerin Sultan Alparslan döneminde Anadolu´ya adım attığı tarihten beri kendilerini gerek içten gerekse dıştan yıkmak için çaba gösteren güçlerle dün olduğu gibi bugün de mücadele ettiğinin altını çizdi.

 

Mücadele devam ediyor!

?Aziz Türk milletinin tarihinde, gittiği her yere hak ve adalet götürmek vardır? diye konuşan Başkan Koçhan, ?Dün ne ise bugün de odur! Dün ülkemizi yıkmak, aziz milletimizi ortadan kaldırmak için mücadele eden güçlerin torunları bugün de bu mücadelelerini sürdürürken, buna karşı koyan vatan evlatlarının torunları bugün de bu savunmalarına devam etmektedirler? dedi.

 

 

 

İstiklâldeki mücadele, istikbâlde de sürüyor!

Türkiye Cumhuriyeti´nin geçmişteki İstiklal mücadelesinin günümüzde de devam ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Koray Koçhan;  ?Biz Cumhuriyet için İstiklâl mücadelemizi kazandık ama İstikbâl mücadelemiz devam etmektedir. Bugün milletin içinden çıkmış, milletiyle barışmış, milletin oylarıyla işbaşına gelmiş Cumhurbaşkanı görev başındadır. Bugün yine milletin oy verdiği hükümet iş başındadır. 16-17 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz darbe girişimi sürecinin üst aklı aynı kişilerdir. Fakat bu milletin kararlılığını ve ferasetini hesap edememişlerdir. Bu milletin feraseti dün Çanakkale´de ve Kurtuluş Savaşı´nda ne ise bugünde aynı kalmış ve hiçbir zaman kaybolmamıştır.? İfadelerini kullandı.

 

Mücadele aynı, kişiler farklı!

Konuşmasını tarihten anekdotlarla sürdüren Başkan Koçhan, dün ile bugün arasında hiçbir farkın olmadığını, yaşanan mücadelenin aynı şekilde devam ettiğini, kişiler değişse de mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydetti.

Maçka´nın Kurtuluşu sırasında şehit olan atalarımızı rahmet ve minnetle anan Koçhan, Türkiye Cumhuriyeti´nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın dünyadaki mazlum milletlerin umudu olmayı geçmişte atalarımızın yaptığı gibi sürdürdüğünü vurgularken, üç kurbana dikkat çekti.

Kına ve üç kurban!

Tarihimizde üç şeye kına yakıldığını belirten Başkan Koçhan, ?Allah´a kurban edilen hayvana, evlendirilen gelin kıza ve askere gönderilen evlada kına yakılır.? dedi. Belediye Başkanı Koçhan, böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

 

Konuşmaların ardından Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak, Belediye Başkanı Koray Koçhan ve Maçka Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Dinç, resim, şiir ve kompozisyonda İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini verirken, Maçka Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin gerek halkoyunları gösterisi, gerekse Rus işgali sırasında yaşanan göçü anlatan skeci ayakta alkışlandı.