MAÇKA M.Y.O´NUN GURUR GÜNÜ

MAÇKA M.Y.O´NUN GURUR GÜNÜ

Maçka Meslek Yüksek Okulu 19. Dönem mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşarken, neredeyse tüm bölümlerde kız öğrencilerin gösterdiği başarı dikkat çekti.

MAÇKA M.Y.O´NUN GURUR GÜNÜ

Maçka Meslek Yüksek Okulu 19. Dönem mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşarken, neredeyse tüm bölümlerde kız öğrencilerin gösterdiği başarı dikkat çekti.


       Maçka Meslek Yüksek Okulu 2016-2017 Öğretim Yılı sona ererken 19.´uncu mezunlarını uğurladı.
Hava muhalefeti dolayısıyla Maçka Kapalı Spor Salonu´nda gerçekleşen ve Maçka Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Erkol Demirci´nin ev sahipliğinde gerçekleşen mezuniyet törenine Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Maçka Cumhuriyet Savcısı Veysel Taşkın, Maçka Hâkimi Enes Doğan Şahin. Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, KTÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Alkan. Maçka Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat Beldüz, Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eyüp Aydın, Maçka İlçe Müftüsü Remzi Çalık, Maçka YURTKUR Müdürü Yahya Adıgüzel´in yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

OKUL BİRİNCİSİ; ÖZGE KÖSE
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunmasının ardından mezunlar adına bir konuşma yapan Maçka Meslek Yüksek Okulu Birincisi, Gıda Teknolojisi öğrencisi Özge Köse, öğrenim hayatları boyunca kendilerine gösterilen sabır ve anlayış için öğretmenlerine teşekkür ederken, kendilerini takip eden öğrenci arkadaşlarına da tavsiyelerde bulundu.
Ardından kürsüye gelen Maçka Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Erkol Demirci, geçtiğimiz haftalarda yaşanan terör saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Osman Gazi Çetingöz´ü ve onun şahsında tüm şehitlerimizi saygıyla anarken, bu nedenle programda bazı değişikliklere gittiklerini belirtti.
Onlarca akademisyen, öğretim görevlisi, uzman ve araştırma görevlisi ile 150´ye yakın öğrencinin öğretimiyle ilgilendiklerini belirten Prof. Dr. Erkol Demirci; ?Düşünen, düşündüğünü söyleyebilen bireyler yetiştirmede üzerimize düşeni yerine getirmekteyiz.? dedi.
Konuşmasında öğrenci velilerine ve öğrencilere de seslenen Demirci, öğretim üyelerine de Maçka M.Y.O´nun eğitim kalitesinin geliştirilmesi noktasındaki katkılarından ötürü teşekkür etti.

EN İYİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIN!
Prof. Dr. Demirci´nin ardından söz alan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ise ?Trabzon Günleri? için Ankara´ya hareket etmeden önce söz verdiği için törene katıldığını belirtti. Öğrencilere yönelik önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Koçhan, öğrencilerden okulda gösterdikleri başarıyı, iş hayatında da göstermelerini istedi.
?Başarılı olmak için önünüze hedefler koyun. Sadece iyi olmak için değil, en iyisi olmak için çaba sarf edin? diyen Başkan Koçhan, Mustafa Kemal Atatürk´ün; ?Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır!? sözünü hatırlattı.
Maçka Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Erkol Demirci´nin okula yaptığı katkılardan dolayı Başkan Koray Koçhan´a teşekkür plaketi vermesinin ardından, okulda başarı gösteren öğrencilerin ödüllendirilmesine geçildi.
İlk olarak Okul birincisi Özge Köse ödüllendirilirken, ödülünü Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan verdi.
Ardından Okul ikincisi Tülay Buluş, ödülünü Cumhuriyet Savcısı Veysel Taşkın´ın elinden aldı.

ÇOĞUNLUK KIZLARIN!
Okul üçüncüsü Aynur Bayram´a ödülünü ise Maçka Hâkimi Enes Doğan Şahin verdi.
Daha sonra sırasıyla bölümlerindeki programlarda ilk üçe giren öğrenciler ödüllendirilirken, çoğunluğun kızlardan oluşması dikkat çekti. Öyle ki, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan bile bu durum karşısında erkek öğrencilerden de başarı beklediğini söylemek zorunda kaldı.
Tören mezuniyet andının okunması ve Okul Birincisi Özge Köse´nin Mezuniyet Kütüğü´ne plaket çakması ile sona erdi.