MAÇKA MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK SIÇRAMA

MAÇKA MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK SIÇRAMA

MAÇKA MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK SIÇRAMA

MAÇKA MİLLİ EĞİTİMDE BÜYÜK SIÇRAMA

Bugüne kadar elde ettiği başarıları katlayarak arttıran Maçka Milli Eğitim, son olarak 2019 LGS´deki başarısıyla eğitimde büyük bir sıçrama elde etti.

Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal´ın yönetimindeki Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon Fen Lisesi başta olmak üzere Yomra Fen Lisesi ve İl genelindeki diğer Fen Liselerine çok sayıda öğrencinin yerleşecek olmasından dolayı puan olarak üstün başarı elde etti.

GİRDİĞİ HER PROJEDEN BAŞARIYLA ÇIKIYOR!
Bugüne kadar elde ettiği başarılarla Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak projelerinde İl birinciliği dâhil pek çok başarı elde eden Maçka Milli Eğitim, Eğitimin Yıldızları (HOPO) projesinde gösterdiği başarının yanı sıra, TÜRÇEV ve Maçka Anaokulunun yürüttüğü ?Eko-Okullar?projesinde de Yeşil Bayrak Ödülünün sahibi oldu.
Ardından Erasmus Projesi kapsamında öğretmen ve idarecilerle İspanya´nın Murcia şehrinde çalışma programına iştirak eden Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü, E-Twinning gibi projelerin yanı sıra, Okullar Hayat Olsun projesinde de (7 Okul) proje kapsamına alındı.

TRABZON´DA İLK VE TEK
Ce-Zi-Ne Kardeşler İlkokulu ve Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi ilçede Z-Kütüphane olan okullar arasında yer alırken, Maçka Anaokulu da ?Okullarda Orman?projesinde Kahverengi Bayrak alan Trabzon´un ilk ve tek okulu oldu.
İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilerek geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan ?Sıfır Atık?projesini ilçedeki tüm okullarda uygulamaya koyan Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK projelerinde de gereken katkıyı sağladı.

MAÇKA BELEDİYESİ´NİN DE DESTEĞİ VAR
Eğitimde İyi Örnekler, Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği gibi etkinliklerde tüm öğrencileri büyük ilgiyle katkı sunan Maçka Milli Eğitim, Maçka Belediye Başkanlığının eğitime desteği ve özverisiyle sağlanan kitapların, belirlenen okullara dağıtılmasında da üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirdi.
Maçka Okuyor, Yazarlarla Buluşuyor projesi kapsamında öğrencilerin yazar Sinan Yağmur ile söyleşi yapmasına olanak tanıyan Milli Eğitim Müdürlüğü, Kitap Okuma ve Özet Çıkarma Etkinliği Projesi´ndeki 4 aylık dönemde 303 özet kâğıdını değerlendirerek dereceye giren 88 öğrenciyi de ödüllendirdi.

ÖĞRENCİLER ÇITAYI YÜKSELTTİ, MİLLİ EĞİTİM SIÇRAMA YAPTI
Son olarak 2019 Merkezi LGS yerleştirmede öğrencilerinin elde ettiği başarıyla mevcut başarı tablosuna bir yenisini daha ekleyen Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki eğitimin çıtasını her geçen yıl arttırarak bu anlamda Maçka´yı örnek gösterilecek bölgeler arasına katma başarısı gösterdi.
İlçedeki Ortaokullarda eğitim gören öğrencilerden Trabzon Fen Lisesi başta olmak üzere 8 Fen Lisesi, 5 Sosyal Bilimler Lisesi, Kanuni Anadolu Lisesi de dâhil 4 Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip ve Mesleki Teknik Anadolu Liselerine girme başarısı gösteren öğrenciler, Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü´nün çıtasını da yükseltmiş oldu.
Ali TİRİTOĞLU