MAÇKA, KAN ARACINI BOŞ BIRAKMIYOR

MAÇKA, KAN ARACINI BOŞ BIRAKMIYOR

MAÇKA, KAN ARACINI BOŞ BIRAKMIYOR

MAÇKA, KAN ARACINI BOŞ BIRAKMIYOR

Kızılay Trabzon Kan Merkezi´nin aralarında Maçka´nın da olduğu Trabzon´un 18 ilçesinde sürdürdüğü kan bağışı kampanyasına destek bitmiyor. 

Kızılay Trabzon Kan Merkezi, Trabzon merkez ve ilçelerinde başlattığı kan bağışı kampanyasına Maçka ilçesi büyük ilgi gösteriyor.

MAÇKA HALKI, BAĞIŞ ARACINI DOLDURUYOR
Trabzon Kan Bağış Merkezi tarafından Trabzon´un tüm ilçelerinde olduğu gibi Maçka ilçesindeki kan bağışı kampanyası da büyük ilgi görüyor.
Her ayın belli zamanlarında Maçka Halk Eğitim Merkezi önünde konuşlandırılan Kızılay Kan Toplama Aracı´na, doldurdukları durum beyan formunun ardından girerek kan veren Maçka ilçe halkı bu işi severek ve gönül rızasıyla gerçekleştiriyor.

HER ÜNİTE 480 MİLİLİTRE!
İlçe halkı, her biri 480 ml´lik paketlerden oluşan kan ünitelerinden geçtiğimiz hafta 30´un üzerinde bağış gerçekleştirirken, bundan önceki bağış miktarını da aşmış oldu
Maçka halkının ilçe merkezine inme günü olan Çarşamba günü gerçekleşen bağışta önceki haftalarda 24 ünite kan toplanan araçta geçtiğimiz hafta bu sayı aşıldı.
Gerek havanın güzel olması sebebiyle halkın verdiği desteğin yanı sıra, her zaman olduğu gibi Maçka İlçe Jandarma Komutanlığı, Maçka Belediye Başkanlığı ve Maçka Kaymakamlığı personelinin de büyük desteğiyle bu sayı arttı.

HALK DESTEĞİ ÖNEMLİ
Kan bağışında en önemli olayın halkın kendi rızasıyla yaptığı desteğin olduğunu belirten Trabzon Kan Bağış Merkezi yetkilileri, bu ilginin yüksek olmasının yapılan bağış sayısını da doğru orantılı olarak arttırdığını ifade ettiler.  
Kanın kaynağının sadece insan olduğunu hatırlatan yetkililer, insanların gösterdiği ilgiye bağlı olarak kan bağışının arttığını ya da az seyrettiğini ifade ettiler.
Geçen haftaki kan bağışı kampanyasında Maçkalı erkeklerin yanı sıra, kadınların da gösterdiği ilginin payı büyük olurken, kadınlar hemcinslerini katkısı insan hayatıyla eşdeğer olan bu kampanyaya destek olmaya davet etti.
Ali TİRİTOĞLU