MAÇKA İLK YARIYILDA BAŞARIYI YAKALADI

MAÇKA İLK YARIYILDA BAŞARIYI YAKALADI

MAÇKA İLK YARIYILDA BAŞARIYI YAKALADI

MAÇKA İLK YARIYILDA BAŞARIYI YAKALADI

Maçka´da 2. Yarıyıl zili Pazartesi günü çalarken öğrenciler ders başı yaptı! Milli Eğitim Müdürü Topal, ilk yarıyılın Maçka için oldukça başarılı geçtiğini kaydetti.

Maçka´da 2018-2019 eğitim öğretim 2 yarıyılı başladı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı 1. Dönemi 18 Ocak 2019´da sona eren okullarda öğrenciler ders başı yaparken, Trabzon genelinde 140 bin 200 öğrenci ikinci döneme ?Merhaba? dedi.

İLK YARIYIL MAÇKA İÇİN BAŞARILI GEÇTİ
Maçka´da 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını değerlendiren Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal; ?17 Eylül 2018 Tarihinde başlayan ilk yarıyıl Maçka İlçemiz açısından oldukça başarılı ve ilkleri barındıran bir dönem olmuştur.? ifadesini kullandı. 
Özellikle Trabzon´un Liselere Giriş Sınavında Türkiye 1.si olmasının başarıya katkı anlamında Trabzon´un tüm ilçeleri gibi Maçka İlçesini de son derece mutlu ettiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Topal, ilçelerinin elde ettiği başarının kendilerini gururlandırdığını belirtti. Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal şunları kaydetti;

MAÇKA´DA ÇİFTE BAŞARI
?Akademik başarının yanı sıra, Sağlık Bakanlığı ile ortak yürütülen Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul projelerinde Trabzon genelinde Beslenme Dostu Okul projesinde İl 1.si, Beyaz Bayrak Projesinde il 2.si olan ilçemiz, Trabzon´da adından söz ettirmiştir.
Sayın Valimizin Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tevdi ettiği iki adet Teşekkür Belgesi ile Trabzon´da adından söz ettirmiştir. Akademik bilginin artırılması ve denenmesi anlamında oluşturduğumuz MÖDEM (Maçka Ölçme ve Değerlendirme Merkezi) ile öğrencilerimize her hafta deneme sınavları yaparak gerek üniversiteye ve gerekse Fen ve sosyal Bilimler Liselerine hazırlanmalarında ciddi katkılar sunulmaktadır.

ÖĞRENCİLERİ VELİLERİ TAKİP ETMELİ!
Bu anlamda öğrencilerimize her türlü araç gereç ve öğretmen desteği verilmektedir. Değerli Velilerimizden isteğimiz, bu kurslara öğrencilerini yönlendirip, devam takiplerinin yapılmasıdır. Şubat ayı içerisinde İlçemiz şehit Eren Bülbül Anadolu İmam-Hatip lisemizde yapımı tamamlanan Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) ve Kur´an-ı Kerim sınıfını hizmete açacağız. Okullarımızda ikinci dönem de Destekleme ve Yetiştirme Kursları ücretsiz olarak hizmet vermeye devam edecektir. Ayrıca liseden mezun olan öğrencilerimize de Halk Eğitimi Merkezimiz bünyesinde Üniversiteye hazırlık kurslarımız da devam edecektir.?

DENETİM VE BİLGİLENDİRMELER SÜRÜYOR
Okul Servis araçları ile ilgili gerekli denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Topal, bazı güzergâhlarda yollardan kaynaklı sorunların da muhtarlar ve belediyeler aracılığıyla giderilmesi için gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını söyledi.
Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, değerlendirmesini şöyle sürdürdü;
?Okul Servis araçları ile ilgili gerekli denetimler aralıksız sürdürülecektir. Bazı güzergâhlarda yollardan kaynaklı sorunlar da muhtarlarımız ve belediyeler aracılığıyla giderilmesi için gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. İlçemizde herhangi bir öğretmen eksikliği olmayıp, gerekli tüm tedbirleri alınarak 14 Haziran 2019 Tarihinde sona erecek ders yılına insan ve madde kaynağı olarak hazırız.

AHLÂKI DA ÖĞRETELİM
Değerli Velilerimizden isteğimiz, çocuklarının iyi bir vatandaş, iyi bir insan ve mutlu bir birey olmalarını temin etsinler. Diplomalar sadece işe girmek içindir, lakin her şey değildir.
Öncelikle ahlakı da öğretmek gerek. Zira bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek, topluma bir bela kazandırmak demek! İkinci yarıyılın tüm paydaşlarımız olan, yönetici, Öğrenci, öğretmen, servis sürücülerimiz, velilerimiz, İş-Kur personelimize,  ilçemize, ülkemize hayırlı olmasını Yüce Rabbimden diliyorum. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ikinci yarıyılı hayırlı olsun.?
Ali TİRİTOĞLU