?KURTULUŞ MİLLİ GÖRÜŞTE!?

?KURTULUŞ MİLLİ GÖRÜŞTE!?

Saadet Partisi Maçka ilçe kongresinde konuşan Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çebi; ?Bu ülkenin bu milletin kurtuluşu Milli Görüş´tür!?

?KURTULUŞ MİLLİ GÖRÜŞTE!?

Saadet Partisi Maçka ilçe kongresinde konuşan Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çebi; ?Bu ülkenin bu milletin kurtuluşu Milli Görüş´tür!?

Saadet Partisi Maçka ilçe teşkilatının 6. Olağan Kongresi Maçka Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi.

TEK ADAY, TEK LİSTE
Kurulu (GİK) Üyesi Dursun Ali Düzenli yaparken, katip üyeliklere ise Ahmet Yakuphan ile Hasan Saylam getirildi.
Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çebi´nin de konuşmacı olarak katıldığı kongrede mevcut başkan Hikmet Aydın daha önce yapılan istişareler sonucu tek aday olurken, kongreye de tek liste ile gidildi.

ÜLKENİN KURTULUŞU MİLLİ GÖRÜŞTEDİR!
Divan teşekkülünün oluşturulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından bir cenazeye katılacak olması sebebiyle erkenden söz alan Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çebi ülkenin kurtuluşunun Milli Görüş ve Saadet Partisi´nde olduğunu söyledi.
Çebi; ?Bu ülkenin bu milletin kurtuluşu Milli Görüş´tür. Sizleri meydanlarda vaatlerle kandıranların ülkemizi ne hale getirdiği ortaya çıkmıştır!? dedi.

KONJONKTÜR PARTİLERLE BU İŞ YÜRÜMEZ!
?Maçka´nın dağlarına ovalarına şu gerçeği yazalım. Maçka´nın insanına şu gerçeği söyleyelim. Bu ülkenin kurtuluşu, bu milletin kurtuluşu milli görüştür. Bunun başka çaresi yok!? diyen Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çebi, konjonktür partilerle bu işin yürümeyeceğini iddia etti.
Çebi, konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Sizleri meydanlarda duygu yüklü konuşmalarla aldatanlar. Sizleri meydanlarda bayrakla milliyetçi duygularla aldatanların bu ülkeyi ne hale getirdiği artık görülmüştür. Bir zihniyet var bir hareket var. 1970 yılından beri ne demişse doğru çıkmış. Ne zaman bu ülkenin başına gelse ülkenin menfaati için çalışmış bir zihniyet var. O da Milli Görüş´tür! Bu milleti aldatmayan aldanmayan bir zihniyet var o da Milli Görüş, yani Saadet Partisi´dir.

ŞEREFİYLE YAŞADI, ŞEREFLİ BİR ŞEKİLDE ÖLDÜ!
Diğer siyasi partiler eylem ve söylemlerinde aldanan ve aldatan oldular. Ancak Milli Görüş sizi aldatmadı. Bakın değerli kardeşlerim. Bu ülkede 1970 yılında bir insan çıktı meydana Cennetmekân Erbakan hocam. Bu ülkenin menfaati için 1970 yılından beri bu milletin menfaati içinönünde bin bir türlü engellemelere rağmen her türlü bedeli göze alarak gece gündüz dememiş uykusuz kalmış bir lider geldi geçti bu âlemden, bu vatandan. Her zaman şerefiyle yaşadı ve şerefli bir şekilde bu dünyadan göçtü. Şimdi bazı partililer bize diyorlar ki ?Ya hu başkan biz de Erbakan´ı seviyorduk! Ama siz hâlâ ondan bahsediyorsunuz.´ Biz de diyoruz ki tarihimizi anıyor ve anlatıyoruz ki geçmişte yaptıklarımız bugünümüze referans olsun.

YAPTIKLARIMIZ REFERANSIMIZDIR!
1974 yılında Kıbrıs´a çıkarmayı kim yaptı? İmam Hatiplilerin üniversitelere girmesinin yolunu kim açtı? Erbakan Hocam!Biz bunları anlatıyoruz ki milletimiz bunu bir referans olarak görsün. Bir işe başvuracağınız zaman size soruyorlar nerede çalıştın, ne yaptın gibi sizden referans istiyorlar. Biz de Milli Görüş olarak diyoruz ki referans olarak Tarihimizde ne olup bittiğini bilmek zorundayız. Biz birilerinin eline anket tutuşturup yoklama çeken bir zihniyet değiliz ki. Biz diyoruz ki zamanında yaptık, gene yapacağız. Bizim yaptıklarımız referansımızdır.?
Milli Görüş olarak ülkenin kalkınması noktasında farklı düşüncelerdeki siyasi partilerle çalışmalarına ve bazı engellemelere rağmen hizmet ürettiklerini kaydeden Çebi,bütün bunları halkın dimağını tazelemek için anlattıklarını ifade etti.

OLMADIK İŞLERE İMZA ATTIK!
?Bunları neden anlatıyoruz. Çünkü çok unutkan olduk. Milli Görüş bu ülkede hükümet olmasına karşın hiçbir zaman iktidar olmadı, ancak buna rağmen hizmet üretmekten de geri kalmadı. 11 aylık hükümetin sadece bir ayında adil bir dünya, yeni bir dünyanın temelini kurduk bir ayda. Bir bütçeyle yaptık. Çalmadık çırpmadık. Cumhuriyet tarihinde olmadık işlere imza attık. Bir müteahhit bir bina yaparsa ikinci binayı yapması çok kolaydır. Biz bir bina değil çok binalar yaptık tabanı sağlam. Ve şimdi Maçka´ya anlımızın akıyla geliyoruz.
Biz size ne söylemişsek yerine getirdik mi getirdik. Yine yapacağız diyoruz. Ne dedik önce ahlak ve maneviyat. Ahlak ve maneviyatımızı korumak zorundayız. Avrupa´yı karış karış geziyoruz. Teknolojik olarak zirvede ancak gençlik bitmiş. Aile diye bir kurum kalmamış, ahlak yok!

AVRUPA AHLAKİ ÇÖKÜNTÜ İÇİNDE!
Binalar var, araçlar var, para var, konfor var ancak ahlak ve maneviyat yok, huzur yok!
Şimdi Türkiye´de benzer sıkıntılar yaşanıyor. Her gün binlerce soygun, hırsızlık kapkaççılık tecavüz, cinayet, her türlü ahlaksızlık! Ahlak bitmiş. Şimdi gençlik ne diyor biliyor musunuz? Ya Rab, bir Erbakan daha gönder de bizi bu ahlaksızlık çukurlarından çekip çıkarsın. Ağır sanayi dedik mi, dedik. Yaptık mı yaptık. Şimdi üniversite gençleri iş bulamadıkları için çaresizlikten intihar ediyor. Bu ülkede iş bulamadığı için Osmanlının nesli olan evlatları Avrupa´ya gönderdik. Ne yapmak için? Avrupalının tuvaletlerini temizletmek için! Bu ülkenin şerefli insanlarına tuvalet temizlettik. Bu ülkede imkân yok muydu, kaynak yok muydu? Hayır, vardı. Ancak bu ülkedeki işbirlikçi zihniyetler bizi bu hale getirdi.?

TARIM BİTİRİLDİ!
Ülkede sanayinin olmadığını, tarımın bitirildiğini ileri süren Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çebi, ülkenin tarım ürünlerini hâttâ eti bile dışarıdan ithal eder hale getirildiğini söyledi.
Tüm bunların önüne geçecek ülkede yeniden kalkınma hamlesini başlatacak olan şeyin Milli Görüş olduğunu vurgulayan Çebi, milletin gerçekleri gördüğünü yeniden Saadet Partisi ve Milli Görüş´e yöneldiğini söyledi.

MENFAATİN OLDUĞU YERDE ADAM OLMAZ!
Ümit Çebi´nin ardından söz alan Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Aydın, Milli Görüş davasını inanarak savunduklarını belirterek; ?Bizler menfaatimiz için değil ülkemizin geleceği için çalışıyoruz. Menfaatin olduğu yerde kalabalık olur, ama adam olmaz. Adam olan davasına sahip çıkar. Allah bu davada bizim ayağımızı sabit kılsın.? dedi.
Sefa Aydın, gelecek yerel seçimlerde Maçka Belediyesinin saadet partisine geçeceğini iddia etti.

İNANMADIĞIMIZ SÖZÜ SÖYLEMEYİZ!
Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt ise 2019´daki yerel seçimlerde ilk ve öncelikli hedeflerinin Maçka olduğunu söyledi.
?Biz Milli Görüşçüler olarak inanmadığımız hiçbir sözü söylemeyiz!? diyen Kurt,Tüm Maçkalıları 12 Kasım´da Trabzon´da gerçekleşecek olan Saadet Partisi İl Kongresi´ne davet etti. İl Başkanlığının kongresinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu´nu Trabzon havalimanından bin araçlık konvoy ile alıp kapalı spor salonundaki kongrede 4 bin kişi ile karşılayacaklarını vurgulayan Kurt, İl kongresinin ardından tüm Trabzon genelinde yerel seçim hamlesi başlatacaklarını belirtti.
Kurt; ?Bizler hazineden bir kuruş yardım almıyoruz. Helal paramızla infak ederek Milli Görüş davasını yüceltmek ve iktidar etmek için uğraşıyoruz? dedi.
Konuşmasında mevcut iktidara da göndermede bulunan İl Başkanı Kurt şunları kaydetti; ?Yanlış yerde durarak doğruya gidemezsiniz. Doğru insan ve doğru lider olabilirsiniz, adaletli insan olabilirsiniz, ancak yanlış yerden doğruya gidemezsiniz. Batıyı boyayarak İslam ümmetine çözüm üretemezsiniz. Üretmeye çalışırsanız kendi ifadenizle aldanırsınız.
Erbakan hocanın ifadesiyle, Bir insan istikametinden saparsa, yanlışı doğru, doğruyu yanlış görür!?

ENGELLER KALDIRILMALI!
Kongrenin Divan Başkanlığını da yapan Saadet Partisi GİK Üyesi Dursun Ali Düzenli ise ülkenin kalkınması için üretimin şart olduğunu söyledi. Üretimin önündeki engeller kaldırılmadıkça kalkınmadan bahsedilemeyeceğini ifade eden Düzenli; ?Ülkenin kalkınması için üretim hamlesi şarttır. Bunu temin etmek için de üretimin önündeki en büyük engellerden biri olan faizi ve haksız vergileri kaldırmak zorundasınız. Bunu yapmazsanız üretemez ve kalkınamazsınız. Bu ülkenin Milli Görüşe ihtiyacı var. Ülkemiz içten ve dıştan kuşatılmak isteniyor, birlik olmazsak ve bir an önce kalkınma hamlesini başlatamazsak büyük krizlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Aklımızı başımıza almak zorundayız? şeklinde konuştu.

BİZLER İNANDIK!
Tek aday olarak tek liste ile gittiği kongrede yeniden seçilerek güven tazeleyen Saadet Partisi Maçka İlçe Başkanı Hikmet Aydın ise son olarak söz alan isim oldu.
Kongrenin önce Maçka, sonra Trabzonve ülkemiz için hayırlı olması dileğinde bulunan Aydın; ?Biz bu davaya inandık, her bedele hazır olarak ve inanarak yola çıktık. Şimdi yerel yönetimleri kazanarak başta Maçkalı kardeşlerimiz olmak üzere ülkemize Milli Görüş´ün hizmet kalitesini tattıracağız.? dedi.
Haber ve Fotoğraflar:Ali TİRİTOĞLU