KORONA FIRSATÇILARINA TAVİZ YOK

KORONA FIRSATÇILARINA TAVİZ YOK

KORONA FIRSATÇILARINA TAVİZ YOK

KORONA FIRSATÇILARINA TAVİZ YOK

Dünya Koronavirüs salgınıyla başa çıkmak için çeşitli tedbirlere başvururken, Ortahisar Belediyesi zabıta ekipleri de, korona fırsatçılarına göz açtırmıyor!

Ortahisar Belediyesi zabıta ekipleri korona virüsü salgını nedeniyle yaşanan fiyat artışlarına karşı denetimlerini sıklaştırdı.

ZABITA KORONA FIRSATÇILARINA GÖZ AÇTIRMIYOR!
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, korona virüsü salgını nedeniyle fiyatları yükseltenlere karşı müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.
Ortahisar Belediyesi zabıta ekipleri korona virüsü salgını nedeniyle yaşanan fiyat artışlarına karşı denetimlerini sıklaştırdı. Tıbbi ürünler, kozmetik malzemeleri ve gıda ürünlerindeki fahiş fiyat uygulamalarına karşı esnaf ve marketler zabıta ekipleri tarafından sıkı denetime alındı.

“GEREĞİ YAPILACAK!”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; “Maalesef, korona virüsü ve benzeri olağanüstü olaylarda vatandaşların duyarlılığından yararlanarak fırsatçılık yapan birtakım kesimler oluyor. Basına da yansıdığı kadarıyla kolonya, dezenfektan, maske hatta makarna gibi gıda ürünlerinde bile fiyatların ikiye üçe katlandığına tanık oluyoruz. Zabıta ekiplerimiz bu gibi haksız fiyat uygulayarak büyük kazançlar elde edenlere karşı gereğini yapacak.” dedi.

“İHBARLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ”
Fırsatçıların fiyatları istismar etmesinin ahlaki, vicdani bir yönünün olmadığını ve aynı zamanda suç teşkil ettiğine vurgu yapan Başkan Genç; “Salgınlar, hastalıklar ve tabii afetleri fırsat olarak görmek, bundan nemalanmaya çalışmak hiçbir şekilde ne ahlaki ne de vicdanîdir. Yaşanan toplumsal panik havasından istifade ederek bunu kullanmak isteyenlere karşı vatandaşlarımızın her türlü ihbarını değerlendireceğiz. Bunlara müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Haksız fiyat artışlarına karşı gereği yapılacak. Fiyatları etkileme, ürünlerin yokluğuna neden olma, mal satışlarından kaçınma fiilleri TCK’ye göre suç. Bunların hapse kadar cezası var. Vatandaşlarımızın yüksek fiyatlarla ilgili şikâyetlerine anında cevap vereceğiz. Yetki alanımız çerçevesinde gerekli tespitleri yapıyoruz.” diye konuştu.