KATKI SAĞLAYACAK!

KATKI SAĞLAYACAK!

Gürcistan ve Azerbaycan ziyaretlerinden memnun dönen DKİB Başkanı Gürdoğan; ?Ziyaret, ikili dış ticari ilişkileri potansiyeli ölçeğinde geliştirmeye katkı sağlayacak!?


KATKI SAĞLAYACAK!

Gürcistan ve Azerbaycan ziyaretlerinden memnun dönen DKİB Başkanı Gürdoğan; ?Ziyaret, ikili dış ticari ilişkileri potansiyeli ölçeğinde geliştirmeye katkı sağlayacak!?


Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Gürcistan´ın Tiflis ve Azerbaycan´ın Bakü şehirlerine yönelik gerçekleşen ziyaretlerin son derece yararlı olduğunu belirtti.

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve DKİB organizasyonunda 02-07 Mayıs 2017 tarihlerinde Gürcistan´ın Tiflis ve Azerbaycan´ın Bakü şehirlerine yönelik olarak düzenlenen ?Yapı Malzemeleri ve Tüketim Ürünleri? ziyaretini değerlendiren DKİB Başkanı Gürdoğan, görüşmelerin oldukça faydalı geçtiğini kaydetti.

GÖRÜŞMELER FAYDALI GEÇTİ!
DKİB Başkanı Gürdoğan; ?Heyete katılan birliğimiz üyesi firmalar, Gürcü ve Azeri partnerleri ile yaptıkları görüşmeler yanı sıra anılan ülkeler yerel piyasalarında gerçekleştirilen yerinde inceleme ve görüşmelerde de Gürcü ve Azeri firma temsilcileri ile ticari iş görüşmeleri yapma fırsatı elde etmiş olup, verimli geçen görüşmeler neticesinde firmalarımız ileriye yönelik ikili dış ticari ilişkilerini potansiyeli ölçeğinde geliştirmeye katkı sağlayacak önemli işbirliklerine imza atmışlardır.? dedi.

ÖNEMLİ ANLAŞMALAR YAPILDI!
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Gürcistan ve Azerbaycan ziyaretleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
?Ekonomi Bakanlığımız koordinasyonu ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğimiz (DKİB) organizasyonunda 02-07 Mayıs 2017 tarihlerinde Gürcistan´ın Tiflis ve Azerbaycan´ın Bakü şehirlerine yönelik olarak ?Yapı Malzemeleri ve Tüketim Ürünleri? sektöründe bir Sektörel Ticaret Heyeti düzenlenmiştir.

Bölgemizden 20 inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren firmanın katıldığı söz konusu Ticaret Heyeti Programı ilgili ülkelerde yoğun ilgiyle karşılanmış ve firmalarımız gerek kısa gerekse de uzun vadede önemli anlaşmalar kaydetmişlerdir. 

Program kapsamında Gürcistan´da gerçekleştirilen iş forumunda; T.C. Tiflis Büyükelçisi Sayın Zeki Levent Gümrükçü, Gürcistan Tarım Bakan Yardımcısı Sayın Gela Khanisvili, Gürcistan Kalkınma Ajansı Temsilcisi Sayın Otar Antia, Gürcistan İşverenler Derneği Başkanı Sayın Elguja Meladze, T.C. Tiflis Ticaret Müşaviri Beşir İyidiker ve T.C. Ekonomi Bakanlığı Daire Başkanı Sayın Tayfun Kılıç yaptıkları sunumlarla iki ülke arasında ticaretin ve yatırımların arttırılmasına yönelik temennilerde bulunarak, Türk ve Gürcü firmalarına yatırım çağrısında bulunmuşlardır.


SERBEST TİCARET ANLAŞMASI!

Aynı şekilde Azerbaycan´da gerçekleştirilen iş forumunda; T.C. Bakü Ticaret Müşaviri  Sayın Ahmet Ataker, Azerbaycan İhracatın ve Yatırımların Teşviki Fonu (AZPROMO) Başkanı Sayın Rüfet Memmedov, Azerbaycan Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Müdürü Sayın Nurlan Verdiyev, Azerbaycan İşverenler Teşkilatları Milli Konfederasyon Başkan Yardımcısı Sayın Vugar Zeynelov, Azerbaycan Türkiye İşadamları Birliği Başkanı Sayın Cemal Yangın, Türkiye ve Azerbaycan İşadamları ve Sanayiciler İçtimaı Birliği Başkanı Sayın Ali İhsan Genç ve T.C. Ekonomi Bakanlığı Daire Başkanı Sayın Tayfun Kılıç yaptıkları sunumlarla Azerbaycan ve ülkemiz arasındaki ticaret hacminin arttırılması için bir an önce Serbest Ticaret Anlaşmasının hazırlanmasının gerektiğinin altı çizilerek, firmalara yatırım çağrısında bulunulmuştur.

Gürcistan Tiflis´te ve Azerbaycan Bakü´de heyete katılan iş adamalarımız bu ülkelerdeki partnerleri ile yapılan organizasyon kapsamında her iki şehirde de ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmişlerdir.

Heyete katılan Birliğimiz üyesi firmalar, Gürcü ve Azeri partnerleri ile yaptıkları görüşmelerin yanı sıra, anılan ülkeler yerel piyasalarında gerçekleştirilen yerinde inceleme ve görüşmelerde de Gürcü ve Azeri firma temsilcileri ile ticari iş görüşmeleri yapma fırsatı elde etmiş olup, verimli geçen görüşmeler neticesinde firmalarımız ileriye yönelik ikili dış ticari ilişkilerini potansiyeli ölçeğinde geliştirmeye katkı sağlayacak önemli işbirliklerine imza atmışlardır.?