Karadeniz Müzikleri Festivali´nde eğlence devam ediyor

Karadeniz Müzikleri Festivali´nde eğlence devam ediyor

Forum Trabzon tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Karadeniz Müzikleri Festivali´nde eğlence devam ediyor.

 

Karadeniz Müzikleri Festivali´nde eğlence devam ediyor

 

Forum Trabzon tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Karadeniz Müzikleri Festivali´nde eğlence devam ediyor. Festival kapsamında düzenlenen ödüllü ses yarışmasının gala gecesi ise Resul Dindar jüri üyeliği ve sahne performansıyla 21 Mayıs´ta Forum Trabzon´da gerçekleştirilecek yarışmaya son başvuru tarihi ise 10 Mayıs 2017.
 
Forum Trabzon tarafından Karadeniz´in büyülü ezgilerini ve zengin müzik kültürünü daha geniş kitlelere duyurmak ve tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen Karadeniz Müzikleri Festivali devam ediyor.
 
Karadeniz insanının sıcaklığı ile renk kattığı festival, yeni sesleri bir araya getiriyor. Sanatçı ve akademisyenlerden oluşan güçlü jüri üyeleri de bu festivalde en iyi yorumlanan Karadeniz müziğini seçecek. Karadeniz müziğinin sevilen ismi Resul Dindar da jüri koltuğunda yer aldığı festivalin gala gecesinde sahneye çıkacak. Unutulmaz anların yaşandığı Karadeniz Müzikleri Festivali kazananı, Dindar ile aynı sahneye çıkıp şarkı söyleme şansını da yakalayacak.
 
Karadeniz dile gelecek
Gala gecesi 21 Mayıs´ta yapılacak olan Karadeniz Müzikleri Festivali´nde şarkılar, farklı enstrümanlar veya yorumlar ile seslendiriliyor. Yarışmaya katılım için tek şart şarkıların Karadeniz yöresine ait olması.
 
Yarışmacılar seçkin jüri üyelerinin karşısında yarışıyor
Finalistler; Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuar Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akat, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuar Müdürü Doç. Dr. Serhat Yener, TRT Trabzon Radyosu Yayın Şefi ve Müzik Koroları Sorumlusu Mustafa Güler, Trabzon Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni ve Trabzon Filarmoni Orkestrası Şefi Osman Öksüz ön jüri değerlendirmesinden geçmek için yarışıyor.
 
Yarışmacılar; Sanatçı Resul Dindar, Marsis Müzik Aranjörü Üyesi Evren Arkman, On Air Müzik Stüdyosu Sahibi Burak Demirsaran, Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuar Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akat ve TRT Trabzon Radyosu Yayın Şefi ve Müzik Koroları Sorumlusu Mustafa Güler´in jüri üyeliğinde yarışıyor.
 
Gala Gecesi 21 Mayıs´ta
Eleme sonucu finale kalacak 10 yarışmacının listesi 16 Mayıs 2017 Pazar günü resmi internet sitesinde açıklanacak. Yarışmanın büyük finali, 21 Mayıs 2017 Pazar günü Forum Trabzon´da gerçekleşecek. Karadeniz Müzikleri Festivali birincisi 6.000 TL, ikincisi 4.000 TL, üçüncüsü 2.500 TL´nin sahibi olacak. Gecede ayrıca finale kalan yarışmacılardan jürinin belirleyeceği bir isim Kazım Koyuncu Anma Özel Ödülü sahibi olacak.