İYİ OLAN NE VARSA, ORADAYIZ!

İYİ OLAN NE VARSA, ORADAYIZ!

Kısa adı DOKAD olan Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği, gençliğe yönelik eğitim çalışmalarının yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara da yardımda bulunuyor!

İYİ OLAN NE VARSA, ORADAYIZ!

Kısa adı DOKAD olan Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği, gençliğe yönelik eğitim çalışmalarının yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara da yardımda bulunuyor!

2014 yılında hizmete giren Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği (DOKAD), aradan geçen 3 yıllık süreye birçok eğitim ve hayır çalışması sığdırdı.
Gerek eğitim, gerekse sosyal yardım alanındaki faaliyetlerini ara vermeksizin sürdüren Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği, başta üyeleri ve yardımseverler olmak üzere, aynı çatıyı paylaştığı Anadolu Basın Yayın Birliği´nin de desteğiyle ihtiyaç sahibi öğrenciler ile fakir vatandaşlara yönelik hizmetlerine devam ediyor.

MİLLİ ŞUUR!
Abdulkadir Dursun Emiroğlu, Âdem Kasap, Süleyman Ata, Ömer Aslan, Hasan Kahveci ve Hacı Kaya´nın kurucusu olduğu derneğin amacını; ?Toplumda gençliğe yön verecek, Osmanlı´nın milli ve maneviyatını günümüzde yaşatabilecek şuuru gençlere aşılamak!? olarak açıklayan Genel Başkan Abdulkadir Dursun Emiroğlu, bunu ortak hedef olarak belirlediklerini söyledi.
Kısa adı DOKAD olan Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği, dernek bünyesinde yaptığı eğitim çalışmalarının yanı sıra, Müslüman kimliğinin muhafazası, İslami bilinç seviyesinin yükseltilmesi için gayret gösteriyor.

EĞİTİM VE YARDIM ÇALIŞMALARI
Sosyal yardım kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardım faaliyetlerine de hız verdiklerini belirten Genel Başkan Abdulkadir Dursun Emiroğlu; ?Dernek bünyesinde yaptığımız eğitim çalışmalarının yanında Ramazan ayı boyunca da bir takım programları hayata geçirmeye çalıştık. Ramazan iftarları tertiplemeye, daha çok öğrenci ağırlıklı olarak yapmaya gayret ettik. Epeyce katılım sağlandı, çok da güzel oldu. Genç kardeşlerimizi memnun ettik. Bunun dışında bayram dâhilinde de bir kutlama etkinliğimiz oldu. Kardeşlerimizle bayramlaşma imkânı bulduk.? şeklinde konuştu.

AMAÇ; İYİ OLANI SÜRDÜRMEK!
Bayramda kendilerinin de memleketlerine giderek aile büyüklerinin mezarlarını ziyaret ederek dua ettiklerini, yaşlıları ve hastaları ziyaret ederek hayrdua aldıklarını söyleyen DOKAD Genel Başkanı Abdulkadir Dursun Emiroğlu; ?Gelmiş olduğumuz noktada da kardeşlerimiz bize misafir ve destek oldular. Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Hatipoğlu kardeşimiz bizim etkinliklerimize katıldılar, bayramlaştık. Bizlerde onların etkinliklerinde bulunmaya gayret gösterdik. Dayanışma içerisindeyiz, hep birlikte kaynaşmayı devam ettirmeye çalışıyoruz. İyi olan güzel olan her ne varsa devam ettirmek ve yaşatmaya çalışmak istiyoruz. Ömrümüz ve gücümüz yettiğince bunu sürdürmeye gayret edeceğiz.? dedi.

BİRBİRİNE YARDIMCI OLMAK ÖNEMLİ!
Dini gün ve gecelerin insanların birbirine yardımcı olabilmeleri, güzellikleri paylaşıp çoğaltırken, kötü olan olguları da yok edebilmeleri için bir fırsat olduğunu söyleyen Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Hatipoğlu da, sürekli istişare içerisinde olduklarını söyledi.
?Bu fırsatları değerlendirebilmek adına Doğu Karadeniz Akıncılar Derneği Genel Başkanı Abdulkadir Dursun Emiroğlu ile zaman zaman, ?Neler yapabiliriz? Nasıl daha iyi yapabiliriz, güzel şeyleri insanlarla paylaşarak nasıl çoğaltabiliriz? Bunu yapabilmenin tutkusu ve kaygısı var içimizde. Zaman zaman, ortak çalışma alanları bulduğumuzda bunu değerlendirmeye ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

KAPIMIZ AÇIK!
Tabi bunları yapabilmek için de bazı maddi ve manevi gereksinimler olduğu açık ki bu sadece bu birkaç kişinin bir araya gelmesiyle olabilecek işler değil. Bizim de üyelerimiz vardır, Akıncılar Derneği´nin de üyeleri vardır ve bu üyelerin işleri neresinden ne kadar tuttuğu da çok önemlidir.? diye konuşan Anadolu Basın Yayın Birliği Trabzon Şube Başkanı Ahmet Hatipoğlu, bunun yanında insanların yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi sahibi olmasının da önemli olduğunu belirtti. Bu anlamda basın yayının önemine değinen Hatipoğlu, yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi sahibi olan insanların imkânları dâhilinde ihtiyacı olanlara yardım yapmak isteyebileceklerini, bu anlamda kapılarının herkese açık olduğunu ifade etti. Başkan Hatipoğlu, gerek Karadeniz Akıncılar Derneği ve gerekse Anadolu Basın Yayın Birliği olarak imkânları nispetinde ve gelecek destekler doğrultusunda hizmetleri sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.