İŞSİZLERİN UMUDU OLUYOR

İŞSİZLERİN UMUDU OLUYOR

Trabzon´daki istihdama katkı sağlamak adına meslek edindirme kursları düzenleyen Ortahisar Belediyesi işsizlerin umudu oluyor!

İŞSİZLERİN UMUDU OLUYOR

Trabzon´daki istihdama katkı sağlamak adına meslek edindirme kursları düzenleyen Ortahisar Belediyesi işsizlerin umudu oluyor!

Ortahisar Belediyesi´nin düzenlediği kültür-sanat ve meslek edindirme kurslarına kayıtlar devam ediyor.


Her yıl yüzlerce kursiyerin sertifika aldığı kursları başarıyla tamamlayanlar, ya kendiişlerini kuruyor ya da eğitim aldıkları branşlarla ilgili sektörlerde çalışıyor. Kurslar, 15 Ekim´den sonra eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayacak.

BU MERKEZLER İSTİHDAMA ÇALIŞIYOR
Kaymaklı Gençlik Merkezi, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, Erdoğdu Şehit Tahsin Bülbül Okuma Salonu ve Pazarkapı olmak üzere dört farklı kurs merkezinde; İngilizce, Arapça, Rusça, Göktürkçe, işaret dili, diksiyon, fotoğrafçılık, bilgisayar destekli üç boyutlu çizim, gitar, bağlama, keman, resim, drama, ev tekstil ürünleri, oyalar, gümüş kazaz örücülüğü-işlemeciliği, özel gün ve nikâh şekeri hazırlama, mutfak takımları hazırlama, ahşap boyama ve bilgisayar başta olmak üzere 28 farklı branşta kurs düzenleniyor. Usta öğreticiler ve öğretmenler tarafından verilen kurslar nitelikli işgücüne katkı sağlıyor.

?BİR BECERİNİZ YA DA MESLEĞİNİZ OLSUN?
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, herhangi bir işte çalışmayan ve meslek sahibi olmayanlar için, düzenlenen kursların büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Kursları bitiren çok sayıda kursiyerin kendilerine istihdam alanı oluşturduğunu belirten Başkan Genç; ?Bir mesleği ya da sanatı öğrenmek, bir işe girmekte en önemli faktörler arasında yer alıyor. Bütün işverenler belli bir konuda uzmanlaşmış, belli bir konuda bilgi ve beceri sahibi olan insanlarla çalışmayı tercih ediyor. Dolayısıyla bir meslek sahibi olmak, belli iş kolunda uzmanlaşmak ya da bu konuda tecrübeli olmak insanlarımızın işe girmesini kolaylaştırıyor. Bundan dolayı bir meslek ya da sanatı öğrenmek isteyen, bu alanlarda kendilerini geliştirmek isteyen ya da bir hobi edinmek isteyen bütün vatandaşlarımızı kurslarımıza kayıt yaptırmaya çağırıyoruz.

KURSLAR HERKESE HİTAP EDİYOR
Özellikle de işsiz gençlerimizi ya da ev ekonomisine katkı sunmak isteyen ev hanımlarımız, kurslarımıza kayıt olsunlar. Her yaş grubundan vatandaşlarımız bu kurslara katılabilir. Eğitimin, öğrenimin yaşı olmaz... Emekli vatandaşlarımız bile kültür ve sanat kurslarımıza kayıt yaptırarak boş zamanlarını değerlendirerek bir sanat öğrenmiş olurlar. Hiç olmazsa her alanda geçerliliği olan bir sertifikaya sahip olurlar bir meslek ve sanat öğrenirler...? ifadelerine yer verdi.