HİZMET YOKSA PARA DA YOK

HİZMET YOKSA PARA DA YOK

Trabzon´un Arsin İlçesi´nin Karaca Köyü sakinleri kandırıldıklarını iddia ederek TİSKİ´ye isyan ettiler.

Trabzon´un Arsin İlçesi´nin Karaca Köyü sakinleri kandırıldıklarını iddia ederek TİSKİ´ye isyan ettiler.

HİZMET YOKSA PARA DA YOK

Trabzon´un Arsin İlçesinin Karaca Köyü sakinleri kendilerine gönderilen su faturalarının haksız ve hukuksuz bir talep olduğunu belirterek hiçbir hizmet almamalarına rağmen su parası talep etmenin adil bir uygulama olmadığını söylediler.

HANGİ HİZMETİN PARASI İSTENİYOR

Cuma namazı sonrası köy muhtarı Aydın Yılmaz ve köy sakinleri bir basın açıklaması yaparak, ?Vatandaş, kendisine yapılan hizmetin parasını elbette verecektir. Ama TİSKİ bize şu ana kadar hiçbir hizmet vermemiştir. Biz köylü olarak kendi imkanlarımızla evlerimize bağladığımız suyu kullanmaktayız. Eğer bu su ile ilgili para ödememiz isteniyorsa, öncelikle şebekemiz bakıma alınmalı ve arıtma tesisi hızla hayata geçirilmelidir. Hiçbir evde su saati bulunmamaktadır. Muhtarımızın talebi ile su saatlerimizi aldık ama bağlamadık. Peki adresimize gönderilen fatura hangi hizmetin bedelidir? şeklinde tepki gösterdiler.

MUHTARLAR OLARAK ALDATILDIK

Köy muhtarı Aydın Yılmaz vatandaşlarına karşı mahcup duruma düştüğünü belirterek konu ile ilgili şu açıklamada bulundu.

?Yaklaşık bir yol önce TİSKİ bütün muhtarları toplantıya çağırdı. Toplantıda yetkililer bize şu açıklamayı yaptı. ?TİSKİ Genel Müdürlüğü olarak Arsin´in bütün köylerine içme suyu getirmek için ihale yapıyoruz. Bu nedenle bütün evlere su saati bağlayacağız. Ancak 2019´a kadar sizlerden abone parası almayacağız. 2019 ?a kadar suyunuzun bütün alt yapısını yapacağız ve sağlıklı su vermeye başlayacağız.´ Bizde muhtarlar olarak köylü vatandaşlarımıza durumu ilettik ve su saatlerimizi aldık ama takmadık. Çünkü mevcut suyumuz çamur ve bulanık akıyor. Saatlerimizin bozulmasından korktuk. Bir çok köy de durum aynı. Şimdi yetkililere sormak istiyorum. 180 abonemiz var. Hiç biri saat takmamış. Peki siz herkese aynı rakamda ( 28.5 TL.) bir ücret çıkardınız. Yani sarfiyatın hesabını nasıl yaptınız. Ya da bu su sarfiyatı değilse ne parasıdır? ?

HİZMETİN ELBETTE BEDELİ OLMALI

Muhtar Aydın Yılmaz şu an su çalışması yapıldığını hatırlatarak açıklamasına şöyle devam etti. ?Hiçbir vatandaşımız devletimizin yaptığı hizmetin bedelinden kaçmaz. İstenen para belki miktar olarak az olabilir ama haksız bir taleptir. Gönderilen A4 kağıdı gibi fatura mı olur. Altında TİSKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı 6. Bölge Şube Müdürlüğü Arsin Şefliği damgası bulunan sözde faturada ilk okuma tarihi 28.09.2016 ve ilk endeks sıfır, son okuma tarihi 31.07.2017 ve son endeks sıfır ibareleri var. Olmayan saat nasıl okunmuş. Üstelik saat markası belirtilmiş ve toplam tüketim olarak 25 rakamı herkese kesilmiş. Güler misin ağlar mısın, komik bir durum. Böyle bir uygulama çağ atlayan ve sürekli büyüme içinde olan Türkiye´ye yakışıyor mu? Buradan vekillerimize sesleniyorum. Bu haksız talep karşısında gelin yanımızda olun ve bu yanlıştan dönülsün.?

Karaca Köyü Muhtarı Aydın Yılmaz ?sağlıklı su hizmeti verilsin, biz de saatlerimizi takarak paramızı ödeyelim. Kimse benim insanımı enayi yerine koyamaz. Biz köy olarak bu parayı ödememe kararı aldık? sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.