Hanımlar Kahvaltıda Buluştu

Hanımlar Kahvaltıda Buluştu

Trabzon Genç IHH Gönüllüleri, Mavi Sarayda kahvaltı düzenledi

Hanımlar Kahvaltıda Buluştu

 

Trabzon Genç IHH Gönüllüleri, Mavi Sarayda kahvaltı düzenledi 

 

              Genç İHH Hanım Gönüllüleri kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya katılım oldukça yüksekti. Genç hanımlar ve öğrenciler bir arada olmanın heyecanını yaşadı.

?Genç İHH İle Tanış? sloganıyla yola çıkan gönüllüler  sofra başında toplandı. İHH´nın gönüllü hanım komisyon üyeleri gençleri yalnız bırakmadı. Onlarla birlikte kahvaltı yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

               Kahvaltı boyunca sohbet ederek, yapılması gerekenler hususunda bilgi alış verişinde bulunuldu. Kahvaltıdan sonra kısa bir deniz gezintisi yapıldı.  İHH gönüllüleri bu geziden memnun olduklarını dile getirdi.  

             Deniz gezintisinin ardından küçük kız yemek duası edip, Ayet el Kürsiyi okuyarak büyük beğeni aldı.

İstanbul İHH Genel Merkezinden genç İHH´ların düzenlediği kahvaltıya katılmak için gelen Meral Kaya, çok güzel ve anlamlı konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada yardımların  üzerinde durdu.  Kaya ayrıca; ?yardımlaşmak çok güzeldir. Ben biliyorum ki Trabzon´da ki İHH gönülleri kermesler, yaparak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Her birimiz elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. Başka coğrafyalara gittiğinizde çok ihtiyaçlı insanlarla karşılaşıyorsunuz. Bilhassa Afrika´da yaşayan Müslümanların çok zorluk çektiklerine tanık olduk. Bizleri gördüklerinde sevinerek, yanımıza dualarla geliyorlar. Onların yüzlerindeki mutluluğu görmek inanın bizleri de mutlu ediyor. Bugün burada olmamız çok önemlidir. Yanımızdakinin derdini bilip ona çare aramak Müslümanlığın gereğidir. Eğer morali bozuk, yüzü asıksa mutlaka neden böyle olduğunu sormalıyız. Birbirimizden haberdar olmalıyız. Pakistan´a gittiğimde yetimhaneyi ziyaret etmiştim. O çocukların yüzlerindeki masumiyeti görünce duygulandım. Kaldıkları yetimhanenin fiziki şartları pek de uygun değildi. Ama üniversiteli gençlerimiz onlar için kolları sıvadı. Çağa uygun modern bir yetimhane yapılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Kimi kermesler düzenledi, kimi lifler ördü, kimi yardımlar topladı. El birliğiyle yetimhanenin yapımı çok şükür tamamlandı. Kardeşlerim, bugün her birimiz damlaya damlaya gölden büyük imkanlar ortaya koyacağız inşallah.? Dedi. 

                Başarılı genç İHH´lılara belgeleri dağıtıldı. Büyük aile fotoğrafından sonra program sona erdi.