GÜÇ KATACAK!

GÜÇ KATACAK!

Yeni istihdam teşviklerinin işgücüne ve üretime büyük güç vereceğini belirtenTESOB Başkan Kara; ?Yeni teşvikler esnafa ve üretime güç katacak!? dedi.

GÜÇ KATACAK!

Yeni istihdam teşviklerinin işgücüne ve üretime büyük güç vereceğini belirtenTESOB Başkan Kara; ?Yeni teşvikler esnafa ve üretime güç katacak!? dedi.


Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni istihdam teşviklerinin işgücüne ve üretime büyük güç vereceğini vurguladı.
Başkan Kara; ?Esnaf ve sanatkârlar olarak 2018 yılında da devletimizin bize verdiği güçle üretmeye ve ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz? dedi.

?İSTİHDAM TEŞVİKLERİ GÜÇ KATACAK?
TESOB Başkanı Metin Kara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, ?Ülkenin maruz kaldığı ekonomik saldırıları en ön safta göğüsleyen ve vatanlarına canları pahasına sahip çıkanlar? olarak nitelediği esnaf ve sanatkârlara yönelik yeni teşviklerin de üretime güç katacağını söyledi.
Başkan Kara, şunları kaydetti; ?Gerçekten de Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi esnaf ve sanatkârımız ekonominin en ön safında yer alan kişilerdir. Ekonomideki tüm dalgalanmaları en önce hisseden meslek gurubu olan esnaf ve sanatkârlarımız, her zaman devleti ve milletinin yanında yer aldı, vatanı ve bayrağı için savaşmaktan çekinmedi. Bu asırlardır böyle olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.  

?ESNAF ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR!?
Her zaman söylediğimiz gibi, esnaf ve sanatkârımız bu ülkenin çimentosudur. İstihdam Şurası´nda Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeni teşvikler de esnafımıza bu mücadelesinde büyük güç verecektir. Önümüzdeki yıl, 3 veya daha az çalışanı olan işletmelerimize sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve verginin, bir ayını kendileri, bir ayını da devlet ödeyecek. Yani esnaflarımıza, imalatçılarımıza, küçük işletmelerimize devletimiz ?bir ay senden, bir ay bizden´ dedi. Bu teşvik 12 ay süreyle geçerli olacak. Bu uygulamayla piyasaların derin nefes alacağına, esnafımızın önünü görebileceğine inanıyoruz.?

?DESTEKLER ÇOK ÖNEMLİ!?
TESOB Başkanı Metin Kara, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Projesi´nin küçük esnafın eleman bulma sorununu çözeceğine de dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü;?Söz konusu projeyle işveren örgütleriyle iş birliği hâlinde mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarını birlikte düzenleyen bir sistem hayata geçirilecek.Yeni sistemde mesleki eğitimin içeriği işverenlerin talebine göre oluşturulacak. İş gücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için teoriği ve pratiği birleştiren yeni bir modele geçilecek. Yeni mesleki eğitimle işbaşı programları birlikte yürütülecek. Esnafımızın yanında çalışan gençler, devletin de harçlık desteğiyle meslek öğrenecek ve işgücüne katılımları kolaylaşacak.?

 

?ESNAFIMIZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ?
Türkiye´nin 11,1´lik büyüme rakamına ulaşmasının, 1,5 milyon ilave istihdam sağlanmasının ve işsizlik rakamlarının düşmesinin devletin çok büyük katkılarıyla olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Metin Kara; ?Devletimiz elinden gelen desteği veriyor. Bu nedenle esnaf ve sanatkârlarımız adına başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza, tüm bakanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Devletimiz üzerine düşeni yapıyor; bizler de esnaf ve sanatkârlar olarak ülkemiz için üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.